Sligro terug naar omzetniveau van vóór corona

VEGHEL - De omzet van Sligro Food Group N.V. over vorig jaar bedraagt bijna 2,5 miljard euro. Dat is een toename van ruim dertig procent ten opzichte van de bijna 1,9 miljard omzet in 2021. Groothandel Sligro publiceerde vanmorgen de cijfers over het vierde kwartaal.

Een gaat dus om een flinke omzetstijging, maar belangrijker voor Sligro is de vergelijking met de omzet van vóór de coronacrisis. De groothandel heeft vorig jaar meer verkocht dan in 2019, het jaar voor de pandemie. De omzet is nu één procent hoger. In het vierde kwartaal is dat zelfs zeven procent.

Forse inflatie
Sligro zegt vorig jaar wel last te hebben gehad van prijsstijgingen en een forse inflatie. Het bedrijf zegt daar waar mogelijk dat zelf te compenseren, maar ook een deel door te berekenen in de prijs aan de klant. Het prijseffect ligt volgens Sligro opgeteld rond de 9,7 procent.

Verder maakte het bedrijf bekend dat de overname van negen Metro-winkels in België sinds 3 januari officieel is. Op 2 februari vóór beurs publiceert Sligro Food Group de volledige jaarresultaten en het jaarverslag over 2022.