Vacatures/Stages

Omroep Meierij heeft altijd plaats voor enthousiaste vrijwilligers

We zijn een jonge omroep met torenhoge ambities. Veel mensen kijken nog de kat uit de boom, maar de laatste maanden sluiten zich steeds meer vrijwilligers bij ons aan. We hebben altijd plaats voor ambitieuze mensen: cameramensen, verslaggevers, presentatoren en redacteuren die berichten willen schrijven voor deze mooie nieuwe website. We zoeken nog een radiopresentator en een radiotechnicus. Als u nou denkt: die omroep timmert aan de weg, daar wil ik wel bij horen mail ons dan via info@omroepmeierij.nl

Op dit moment hebben wij vooral behoefte aan:

Radiopresentator
Voor het programma OM Actueel zijn wij ook op zoek naar een presentator/interviewer. De onderwerpen die zoal in deze uitzending aan de orde komen zijn divers, variërend van maatschappelijke onderwerpen, politieke kewstie tot carnaval, zolang ze zich maar binnen de grenzen van Meierijstad afspelen. Je wordt ook ingewerkt door mensen die dit programma al jarenlang maken en tijdens het programma is er ook een technicus aanwezig. Het is de bedoeling dat als je eenmaal de uitzending zelfstandig gaat maken, je ook zelf onderwerpen aandraagt en produceert. Daarnaast zijn er redacteuren die met je meedenken.

Politiek redacteur
Eén van de belangrijkste bestaansredenen van een publieke lokale omroep is het volgen van de plaatselijke politieke- en bestuurlijke ontwikkelingen. Omroep Meierij is op zoek naar iemand die daar bij wil helpen. We zoeken vooral iemand die als vrijwilliger online artikelen wil schrijven.
Wij zoeken iemand die het naadje van de kous wil weten van de Meierijstadse politiek en die het leuk vindt zich daarin te verdiepen en daarover te schrijven voor een breed publiek. Dat betekent dat behalve interesse in de lokale politiek een vlotte schrijfstijl vereist is. En onze nieuwe collega moet niet lijden aan autoriteitenvrees.Objectiviteit bestaat niet, maar we zoeken wel iemand die met een grote mate van objectiviteit naar het politieke bedrijf kan kijken. Omdat we bij Omroep Meierij ook graag mensen aan het denken willen zetten kan onze nieuwe collega ook analyses en commentaren gaan schrijven. We verwachten dat onze nieuwe collega relevante gemeentelijke stukken en persberichten leest en daar zo nodig goed leesbare stukken over schrijft. Het volgen van de commissie- en raadsvergaderingen hoort ook tot het takenpakket. Ook het meewerken aan het TV-programma Wie Wat Waar kan op termijn deel van de werkzaamheden worden.

Cameramensen
Wij werken in een gemeente met zo'n 80.000 inwoners. Daar gebeurt altijd wat. Omroep Meierij wil graag de belangrijkste gebeurtenissen vastleggen voor ons dagelijks TV-journaal RondOM. Daarvoor zoeken we cameramensen die bij voorkeur ook nog eens snel zelf kunnen monteren.

Bureauredacteuren
Bureauredacteuren kun je nooit genoeg hebben. We zoeken mensen die dagelijks of enkele dagen per week in de studio in Schijndel redactionele taken willen doen. Zoals daar zijn, het bijhouden van de agenda en de mail. Dit is voornamelijk administratief werk. Bij gebleken geschiktheid kunnen bureauredacteuren ook berichten voor de website en de app schrijven.

Stages
Omroep Meierij is een erkend leerbedrijf. Stagiaires die een tijdje mee willen draaien als cameram/v, editor of als redacteur zijn welkom. Ze krijgen bij ons een grote mate van vrijheid om zich in hun vak te bekwamen.