Vacatures/Stages

Wij zijn op zoek. Naar jou.

Verslaggever / redacteur

Logo Stichting Omroep Maasland

 

Gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek werken Dtv Nieuws, Omroep Meierij en Omroep PeelRand samen. Twintig betaalde medewerkers en vele vrijwilligers maken dagelijks lokale journalistieke content, die op diverse televisie- en radiokanalen wordt uitgezonden en op verschillende onlinekanalen wordt gepubliceerd. Om de samenwerking te intensiveren zoeken we per 1 juli 2023 drie

Verslaggevers/redacteuren (40 uur)

In deze uitdagende (starters)functie ben je verantwoordelijk voor het vergaren, selecteren en produceren van nieuwsitems. Daarbij staat eigen nieuwsgaring voorop. Je zet de lijnen uit voor de nieuwsverhalen van de dag en je gaat ook als verslaggever op pad. Daarbij werken we deels volgens het camjo/mojo-principe en monteer je in basis zelf je items.

Functie-eisen
We verwachten een afgeronde HBO-opleiding Journalistiek. Je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met televisiejournalistiek en het inspreken van voice-overs. Je weet hoe sociale media werken en werkt volgens het principe van ‘online first’. Het werken als camjo/mojo is je niet vreemd en je kunt overweg met montagesoftware of bent in staat om dat snel te leren. Omdat je regelmatig tussen de verschillende gemeenten moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redacties met wisselende diensten en hebben geen van negen-tot-vijf-mentaliteit. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.

Geboden wordt
We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. In onze organisatie doe je ervaring op met alle facetten van de (televisie)journalistiek. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. We bieden een salaris tussen de € 2.100 en € 2.400 bruto, een reiskostenvergoeding en deelname aan een pensioenregeling.

Reageren
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Dan Wildeman, de hoofdredacteur van Dtv Nieuws, via dan@dtvnieuws.nl. Naar datzelfde e-mailadres kun je vóór 8 mei je cv en uitgebreide motivatie sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

=========================================================================

Het nieuws maken we samen: met inwoners en onze vrijwilligers. Wil jij daar actief aan bijdragen? Dan zijn we op zoek naar jou. Je kunt bij ons aan de slag als:

Presenator, technicus en regisseur TV-Bingo
Omroep Meierij zendt elke donderdagavond om 20.30 uur live TV-Bingo uit. Durf jij als vrijwilliger de gok te wagen om live tv te maken? We zoeken voor deze uitzending presentatoren, een tv--technicus en een regisseur.

Politiek verslaggever
Omroep Meierij wil elke inwoner informeren over wat er in de gemeente speelt. Daar hoort natuurlijk ook bij dat we de politiek op de voet volgen. Belangrijk en zinvol, want lokale politiek heeft invloed op je leven in Meierijstad. Maar politiek is voor veel mensen ingewikkeld, abstract of lastig. Wij zoeken een ondernemende vrijwilliger die als politiek redacteur de lokale politiek begrijpelijk bij de mensen thuisbrengt.

Social media redacteur
Omroep Meierij is een radio- en tv-zender. Maar onze social media zijn onmisbaar om ons nieuws bij de mensen te brengen. We zijn actief op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. We willen beter en vaker te zien zijn op social media. Daarom zoeken we vrijwilligers die als social media of contentredacteur die de omroep online een eigen gezicht geven.

Editor
Omroep Meierij brengt in beeld wat er leeft in Meierijstad. Veel mensen kijken naar onze video’s en tv-series. We willen beeldbepalend zijn in Meierijstad en werken aan een eigen, herkenbaar gezicht. n een eigen, herkenbaar gezicht. Als vrijwillig editor heb je daarin een belangrijke rol. Jij monteert het beschikbaar video- en audiomateriaal en bepaalt daarmee hoe we ons letterlijk en figuurlijk binnen Meierijstad presenteren.

Cameramens
Omroep Meierij brengt in beeld wat er leeft in Meierijstad. Veel mensen kijken naar onze video’s en tv-series. Wij zoeken naar vrijwilligers die zich thuis voelen achter de camera. Je kunt als cameraman of- vrouw meewerken aan het maken van tv-series, het maken van reportages, het filmen van onze talkshow of het maken van nieuwsitems voor RondOm.

Verslaggever
Weten wat er leeft en weten wat inwoners willen weten: dat is de kracht van Omroep Meierij. Daarvoor is nodig dat we de juiste vragen stellen. Zo kunnen we nieuws brengen dat ertoe doet. We zoeken vrijwilligers die als verslaggever de juiste vragen stellen.

Sportredacteur
Omroep Meierij wil elke inwoner informeren over wat er in de gemeente speelt. Daar hoort natuurlijk ook bij dat we scoren met sportnieuws! Wij zoeken een ondernemende vrijwilliger die als sportredacteur die op zoek gaat naar nieuws en daar verslag van doet in woord, geluid of beeld.

Regisseur
Omroep Meierij wil beeldbepalend zijn. We zijn de enige lokale tv-zender waarop we nieuws, tv-programma’s en series uitzenden. Voor onze talkshow, sportshow en live-uitzendingen zijn we op zoek vrijwilligers die tv-regie doen.

Nieuwslezer

OSR 920 Omroep Meierij is de lokale radiozender van Meierijstad. Elk uur brengen we onze eigen lokale nieuwsbulletin. Onze vrijwillige nieuwslezers nemen dit nieuws thuis met speciale apparatuur op. Zo zorgen ze dat elke luisteraar weet wat er leef in Meierijstad. Om dit team uit te breiden zijn we op zoen naar nieuwslezers.

 

Stage?
Omroep Meierij is een erkend leerbedrijf. We staan open voor stages van studenten die op het  mbo of hbo een relevantie studie volgen. Meer weten? Neem contact op via informatie@omroepmeierij.nl.


Wil je meedoen of meelopen? Dat kan!
Mail naar redactie@omroepmeierij.nl of bel naar 06 28 88 51 03.