Vacatures/Stages

Wij zijn op zoek. Naar jou.

Verslaggever / redacteur

Logo Stichting Omroep Maasland

 

Gesteund door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek werken Omroep Meierij, Dtv Nieuws en Omroep PeelRand samen. We maken dagelijks lokale journalistieke content, die op diverse televisie- en radiokanalen wordt uitgezonden en op verschillende onlinekanalen wordt gepubliceerd. In het kader van deze samenwerking hebben we twee vacatures:

Omroep Meierij: (bureau)redacteur/verslaggever (40 uur)
Omroep Meierij werkt met enkele professionele betaalde krachten en ca. 70 vrijwilligers. Wij zijn nu op zoek naar een fulltime (bureau)redacteur/verslaggever die het als een uitdaging ziet om onze nog jonge fusie-omroep verder te helpen bij die professionalisering. Dat gebeurt vanuit een ‘nieuwe’ redactieruimte op de Noordkade in Veghel waar Omroep Meierij, samen met Dtv Nieuws en Omroep PeelRand gaat samenwerken. De bureauredacteur/verslaggever kijkt/zoekt uit wat er dagelijks aan nieuws te melden is en beslist of dat nieuws alleen gemeld wordt op onze sociale media of dat er ook een televisie-item van gemaakt moet worden. En ook dat doe je dan soms zelf, al dan niet met behulp van een cameraman/editor. Kortom, een ‘hands-on’ baan in een dynamische omgeving.

Dtv Nieuws: Verslaggever/redacteur (40 uur)
Bij Dtv Nieuws werken op verschillende plekken in de regio zo’n dertig betaalde medewerkers. In deze uitdagende (starters)functie ben je verantwoordelijk voor het vergaren, selecteren en produceren van nieuwsitems. Daarbij staat eigen nieuwsgaring voorop. Je zet de lijnen uit voor de nieuwsverhalen van de dag en je gaat ook als verslaggever op pad. Daarbij werken we deels volgens het camjo/mojo-principe en monteer je in basis zelf je items. Je komt te werken op de deelredactie ‘Oss-Bernheze’ met als standplaats Oss.

Functie-eisen
Voor beide functies gelden de volgende eisen:
We verwachten een afgeronde HBO-opleiding Journalistiek. Je bent meer dan nieuwsgierig, ambitieus, creatief, kunt organiseren, kunt pakkend schrijven, hebt doorzettingsvermogen, bent stressbestendig en verbaal sterk. Enthousiasme vinden we vanzelfsprekend, humor kunnen we waarderen. Bij voorkeur heb je enige ervaring met televisiejournalistiek en het inspreken van voice-overs. Je weet hoe sociale media werken en werkt volgens het principe van ‘online first’. Het werken als camjo/mojo is je niet vreemd en je kunt overweg met montagesoftware of bent in staat om dat snel te leren. Omdat je regelmatig tussen de verschillende gemeenten moet pendelen is een rijbewijs een absolute voorwaarde. We werken op onze redactie met wisselende diensten en hebben geen van negen-tot-vijf-mentaliteit. Om de binding met onze regio te versterken verwachten we van onze medewerkers dat ze (op termijn) in onze regio komen wonen.
Voor de functie van Omroep Meierij geldt dat we op zoek zijn naar een ervaren journalist. De vacature bij Dtv Nieuws is eerder een startersfunctie, waarbij we goede begeleiding bieden.

Geboden wordt
We bieden een interessante functie die je zelf mede kunt vormgeven. In onze organisatie doe je ervaring op met alle facetten van de (televisie)journalistiek. Je werkt in een klein, gemotiveerd team. We bieden voor beide functies een passende beloning, een reiskostenvergoeding en deelname aan een pensioenregeling (Dtv Nieuws).

Reageren
Als je meer informatie wilt over de vacature bij Omroep Meierij kun je contact opnemen met hoofdredacteur Jan de Jong, via jan.de.jong@omroepmeierij.nl Voor meer informatie over de vacature bij Dtv Nieuws neem je contact op met hoofdredacteur Dan Wildeman, via dan@dtvnieuws.nl. Naar dezelfde e-mailadressen kun je vóór 12 december je cv en uitgebreide motivatie sturen.

Acquisitie naar aanleiding van deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.

=========================================================================

Het nieuws maken we samen: met inwoners en onze vrijwilligers. Wil jij daar actief aan bijdragen? Dan zijn we op zoek naar jou. Je kunt bij ons aan de slag als:

Presenator, technicus en regisseur TV-Bingo
Omroep Meierij zendt elke donderdagavond om 20.30 uur live TV-Bingo uit. Durf jij als vrijwilliger de gok te wagen om live tv te maken? We zoeken voor deze uitzending presentatoren, een tv--technicus en een regisseur.

Politiek verslaggever
Omroep Meierij wil elke inwoner informeren over wat er in de gemeente speelt. Daar hoort natuurlijk ook bij dat we de politiek op de voet volgen. Belangrijk en zinvol, want lokale politiek heeft invloed op je leven in Meierijstad. Maar politiek is voor veel mensen ingewikkeld, abstract of lastig. Wij zoeken een ondernemende vrijwilliger die als politiek redacteur de lokale politiek begrijpelijk bij de mensen thuisbrengt.

Social media redacteur
Omroep Meierij is een radio- en tv-zender. Maar onze social media zijn onmisbaar om ons nieuws bij de mensen te brengen. We zijn actief op Facebook, Instagram, LinkedIn en Twitter. We willen beter en vaker te zien zijn op social media. Daarom zoeken we vrijwilligers die als social media of contentredacteur die de omroep online een eigen gezicht geven.

Editor
Omroep Meierij brengt in beeld wat er leeft in Meierijstad. Veel mensen kijken naar onze video’s en tv-series. We willen beeldbepalend zijn in Meierijstad en werken aan een eigen, herkenbaar gezicht. n een eigen, herkenbaar gezicht. Als vrijwillig editor heb je daarin een belangrijke rol. Jij monteert het beschikbaar video- en audiomateriaal en bepaalt daarmee hoe we ons letterlijk en figuurlijk binnen Meierijstad presenteren.

Cameramens
Omroep Meierij brengt in beeld wat er leeft in Meierijstad. Veel mensen kijken naar onze video’s en tv-series. Wij zoeken naar vrijwilligers die zich thuis voelen achter de camera. Je kunt als cameraman of- vrouw meewerken aan het maken van tv-series, het maken van reportages, het filmen van onze talkshow of het maken van nieuwsitems voor RondOm.

Verslaggever
Weten wat er leeft en weten wat inwoners willen weten: dat is de kracht van Omroep Meierij. Daarvoor is nodig dat we de juiste vragen stellen. Zo kunnen we nieuws brengen dat ertoe doet. We zoeken vrijwilligers die als verslaggever de juiste vragen stellen.

Sportredacteur
Omroep Meierij wil elke inwoner informeren over wat er in de gemeente speelt. Daar hoort natuurlijk ook bij dat we scoren met sportnieuws! Wij zoeken een ondernemende vrijwilliger die als sportredacteur die op zoek gaat naar nieuws en daar verslag van doet in woord, geluid of beeld.

Regisseur
Omroep Meierij wil beeldbepalend zijn. We zijn de enige lokale tv-zender waarop we nieuws, tv-programma’s en series uitzenden. Voor onze talkshow, sportshow en live-uitzendingen zijn we op zoek vrijwilligers die tv-regie doen.

Nieuwslezer

OSR 920 Omroep Meierij is de lokale radiozender van Meierijstad. Elk uur brengen we onze eigen lokale nieuwsbulletin. Onze vrijwillige nieuwslezers nemen dit nieuws thuis met speciale apparatuur op. Zo zorgen ze dat elke luisteraar weet wat er leef in Meierijstad. Om dit team uit te breiden zijn we op zoen naar nieuwslezers.

 

Stage?
Omroep Meierij is een erkend leerbedrijf. We staan open voor stages van studenten die op het  mbo of hbo een relevantie studie volgen. Meer weten? Neem contact op via informatie@omroepmeierij.nl.


Wil je meedoen of meelopen? Dat kan!
Mail naar redactie@omroepmeierij.nl of bel naar 06 28 88 51 03.