Redactie

WIE ZIJN WIJ?

Omroep Meierij is de publieke lokale omroep voor Meierijstad. Wij hebben een website, een app, TV- en radiouitzendingen en wij zijn actief op Facebook, Twitter en Instagram.

De omroep wordt gerund door ongeveer zestig vrijwilligers onder leiding van een professionele hoofdredacteur.

Omroep Meierij is na de fusie van de gemeenten Veghel, Schijndel en Sint-Oedenrode opgericht als nieuwe omroep met een nieuw bestuur, een nieuwe naam en een nieuw programma. Veel vrijwilligers van de voormalige lokale omroepen van Schijndel, Veghel en Sint-Oedenrode hebben zich ook weer als vrijwilliger aangemeld bij de nieuwe omroep die in 2018 van start is gegaan.

De hoofdvestiging van Omroep Meierij is in cultureel centrum 't Spectrum in Schijndel. OM heeft ook een kantoor in het Mediahuis op de Heuvel in Sint-Oedenrode.

Omroep Meierij heeft als taak om alle inwoners van Meierijstad te infomeren over de belangrijkste gebeurtenissen in de gemeente. Daarbij wil de omroep vooral verbindend zijn. OM biedt een platform aan alle organisaties in de gemeente. De ene keer alleen online, de andere keer ook via TV- en radioprogramma's.