Redactie

Wij volgen het nieuws. Voor jou.

Omroep Meierij wil je op de hoogte houden van alles wat er leeft in Meierijstad.  We willen je informeren, interesseren en verbinden met de gemeente waar jij woont of werkt.  Informatie, nieuws, achtergrondverhalen, wetenswaardigheden en mooie, interessante verhalen… Je ziet, hoort of leest ze bij Omroep Meierij. Op televisie en op onze website lees en zie je het actuele nieuws. In onze talkshow gaan we dieper in op de actualiteit en in onze sportshow maak je kennis met bijzondere sporters uit Meierijstad.  Net zo bijzonder zijn onze specials en series die inzoomen op mooie mensen en interessante evenementen in Meierijstad.

Al onze video-opnames kun je terugkijken op YouTube. Wil je snel op de hoogte blijven van alles wat in Meierijstad leeft? Installeer dan onze app of volg ons via social media. Daar publiceren we dagelijks meerdere nieuwsberichten en achtergrondartikelen. Samen met OSR 920 verzorgen we elk uur een nieuwsbulletin op de radio en maken we interessante radioprogramma’s. 

Blijf op de hoogte via de Omroep Meierij app voor Android en Apple IOS.

 

Wij staan klaar. Voor jou.

De redactie van Omroep Meierij zorgt dat jij weet wat er leeft in Meierijstad. Onze medewerkers zorgen dat je via onze website, app, socials, radio en tv op de hoogte blijft wat er gebeurt in Meierijstad. Ons team van 60 mensen (xx fte), dat bijna volledig uit vrijwilligers bestaat, wil je informeren, maar ook zorgen voor verbinding binnen Meierijstad. Onze kernredactie bestaat uit betaalde medewerkers (xxx fte). Zij  borgen dankzij hun dagelijkse aanwezigheid op alle dagen (zowel doordeweeks als in weekeinden) de continuïteit en keuzes in de nieuwsvoorziening. Den regelmatige redactievergaderingen dragen daar wezenlijk aan bij. Ook faciliteren en ondersteunen deze betaalde medewerkers de onmisbare vrijwilligers,waarbij ze nadrukkelijk oog hebben voor professionalisering in de ontwikkeling van deze vrijwilligers.

Onze kernredactie bestaat uit:


Jan de Jong
Hoofdredacteur

Matthijs Meerman
Redacteur/verslaggever

Stefan Kerk
Redacteur/verslaggever

De kernredactie is te bereiken via  redactie@omroepmeierij.nl. of via 06 28 88 51 03
Meer weten over de structuur van onze organisatie? Bekijk dan ons organogram.

Wij gaan op pad. Voor jou.

Omroep Meierij is overtuigd dat lokale journalistiek bijdraagt aan de verbinding van de mensen die in de 13 kernen van Meieijstad wonen. We informeren en verbinden, waarbij onze vijf kernwaarden leiden zijn: 

Spot-on
We weten wat er leeft
Omroep Meierij is het middelpunt van het lokale nieuws. We zijn hét nieuwsplatform van Meierijstad. We houden onze ogen en oren goed open. Anders gezegd: we gaan actief op zoek naar nieuws en zoeken het verhaal achter dat nieuws op. We voelen wat mensen in Meierijstad willen weten. En we luisteren goed naar wat die mensen ons willen vertellen. Die verhalen brengen we bij jou: door en vooral voor inwoners.

Relevant
We zijn altijd dichtbij
|
We drukken onze eigen stempel op het lokale nieuws en geven nieuws waarde. Snel en actueel: dat zijn onze website, app en socials. Beeldbepalend dat zijn onze tv-series en video-items. Logisch, want we hebben een eigen gezicht. We schrijven niet na, maar geven altijd een herkenbare twist aan ons nieuws en onze items. Mensen uit Meierijstad herkennen zich in onze eigenzinnige en herkenbare tv-programma’s. Uiteraard zorgen we als hét lokale nieuwsplatform at we een breed scala aan onderwerpen in beeld brengen. Zoveel mensen, zoveel wensen én verhalen …. Toch is er altijd één gemene deler: als je in Meierijstad woont, wil je het weten! 

 Gezien!
We horen, zien én snappen je
Omroep Meierij weet wat er speelt. We houden onze ogen en oren goed open en gaan actief op zoek naar nieuws. We durven ook het verhaal achter het nieuws te brengen. We voelen aan en begrijpen helemaal wat mensen in Meierijstad boeit en bindt. En we luisteren naar wat mensen ons willen vertellen. Die verhalen brengen we: door en vooral voor inwoners. 

 Raak!
Jij krijgt het juiste verhaal in de juiste vorm op het juiste moment.
Omroep Meierij raakt mensen. We vragen onszelf af waarom we jou een verhaal willen vertellen. Het antwoord op deze vraag bepaalt de vorm: bericht, storytelling, human interest, achtergrondverhaal of …. We stellen onszelf altijd de vraag wat een verhaal  zeggingskracht geeft. Het antwoord op die vraag bepaalt hoe we het verhaal brengen: via video, podcast of tekst. Want we willen dat elk item mensen uit Meierijstad in het hart raakt. 

Vakmensen
Wij weten wat werkt
Omroep Meierij werkt met vakkundige vrijwilligers en gedreven professionals. We hebben plezier in ons werk en dat zie jij terug in het eindresultaat. Ambitieus zijn we ook. We  beseffen dat het altijd nog beter kan en werken daar elke dag aan. We leren van en met elkaar. Onze lat ligt hoog in kwaliteit en continuïteit. Die ambitie motiveert ons om onszelf steeds verder te verbeteren. En ook belangrijk: we geven onze kennis graag door aan nieuwe collega’s!