Piet Kuijs heeft gelukkig vlakbij een nieuwe woning gevonden

Nog woonruimte gezocht voor 3 à 4 bewoners van Hoogakkers

SCHIJNDEL - Voor de twintig bewoners van wooncomplex De Hoogakkers, gelegen in het hart van woonwijk Hoevenbraak, kwam een brief van woningcorporatie Woonmeij in februari van dit jaar als een donderslag bij heldere hemel. Hun huurappartementen worden ingevorderd om er zorgwoningen van te maken. Voor de meeste bewoners is inmiddels een nieuw onderdak gevonden. Voor enkelen wordt nog verder gezocht.

“De trouble had voor mij niet gehoeven, maar het is voor mij zo gunstig mogelijk uitgevallen”, zegt Piet Kuijs (89). In een andere vleugel van het gebouw is een woning vrijgekomen. Daar gaat Piet over enkele maanden naar toe. Er worden eerst nog een nieuwe keuken en badkamer geplaatst. “Met mijn dochter en schoonzoon ben ik al tegeltjes uit wezen zoeken. Omdat ik in hetzelfde gebouw blijf wonen verandert er voor mij niet zoveel. Wel mis ik wat goede bekenden die inmiddels naar andere plaatsen zijn verhuisd. Op mijn leeftijd wil je eigenlijk liever dat dingen hetzelfde blijven”, zegt Piet.

Piet krijgt een verhuisvergoeding en zijn kinderen en kleinkinderen komen helpen met het overhuizen. Hij is tevreden over de contacten met woningbouwvereniging Woonmeij die het hele proces aanstuurt. Zijn buren Jan en Hanny Verhagen hebben nog geen nieuwe woning gevonden. Maar de meeste van de twintig bewoners zijn al weg of hebben een woning in het vooruitzicht.

Woonmeij meldt via een schriftelijke reactie dat met alle bewoners opbouwende gesprekken zijn gevoerd. Als de situatie daarom vraagt blijft men intensief contact onderhouden. Waar nodig biedt men ondersteuning. De (hoog)bejaarde bewoners die moeten verkassen krijgen voorrang bij een nieuwe woonruimte. De verbouwing tot zorgappartementen gebeurt pas als alle bewoners een andere woning hebben gevonden. De einddatum daarvan is 15 augustus 2022.
De ingang van het appartementencomplex