Woonmeij zet verbouwing Hoogakkers door

SCHIJNDEL – Woningcorporatie Woonmeij zet de verbouwing van appartementencomplex Hoogakkers in Schijndel door. Daar komt woonruimte in voor mensen die psychisch kwetsbaar zijn. Daarvoor moeten enkele mensen die er nu wonen verhuizen.

Een aantal maanden geleden voelden die mensen die weg moeten zich compleet overvallen. Onder hen waren hoogbejaarden. Volgens Woonmeij is er met die mensen een persoonlijk gesprek gevoerd. Op basis van een sociaal plan krijgen die bewoners voorrang voor een andere huurwoning en een vergoeding voor de verhuiskosten.

Woonmeij heeft met de zorginstelling Reinier van Arkel een overeenkomst getekend. Die gaat aan de nieuwe bewoners zorg verlenen.

Twee vleugels

De Hoogakkers bestaat uit 65 appartementen. Woonmeij wil het complex opsplitsen in twee vleugels met ieder een eigen ingang. In de ene vleugel worden 36 bestaande appartementen opgeknapt en één nieuw appartement toegevoegd. Deze blijven bestemd voor de huidige senioren. De andere vleugel gaat plek bieden aan gemiddeld 27 mensen die zorg en ondersteuning ontvangen van Reinier van Arkel.

Het zijn inwoners van Schijndel die nu zorg krijgen van Reinier van Arkel vanwege hun psychische kwetsbaarheid. De meesten wonen nu al zelfstandig.

Woonmeij gaat nu het onderhouds- en verbouwingsplan uitwerken. Het werk begint over ruim een jaar.

LEES OOK: Hoogbejaarde bewoners verrast door invordering van hun appartement