Opening Rechtswinkel Meierijstad

VEGHEL – Inwoners van Meierijstad kunnen sinds maandag 5 september 2022 met hun juridische vraagstukken voor advies gratis terecht in de bibliotheek in Veghel. Daar opende wethouder Jan Goijaarts maandagmiddag een Rechtswinkel. Een initiatief van Rodrigo van Asseldonk en Vince van Hoesel.

Hulp van professionals
Beide rechtenstudenten wilden hun kennis verbreden door bij een Rechtswinkel stage te gaan lopen. Tot hun verbazing merkten Rodrigo en Vince dat in Meierijstad met zijn 81.000 inwoners nog geen juridisch loket bestond. Daarom besloten zij om er zelf een op te richten. Dat lukte hen met behulp van professionals uit de gemeente die hen hielpen om tot de juiste opzet te komen.

Laagdrempelig
Voor onderdak vonden de twee studenten een gewillig oor bij het management van de bibliotheek. Wethouder Goijaarts vertelde voordat hij het lint doorknipte, blij te zijn met de mogelijkheid voor de inwoners van Meierijstad om op een laagdrempelige manier gratis juridisch advies in te winnen. De Rechtswinkel is voortaan iedere maandag van 18.30 tot 20.30 uur geopend in zaal De Postbode van de Veghelse bibliotheek.