Leonie van den Bergh bezorgt collega's verrassing samen met Christel de Laat

'Ik merk dat we dit allemaal heftig vinden'

SCHIJNDEL - Thuiszorgmedewerker Leonie van den Bergh heeft samen met comédienne Christel de Laat uit Schijndel haar collega’s verrast.

Leonie las de de column van Christel de Laat in het Laverblad in de speciale hart-onder-de-riem uitgave van het blad. De Laat maakt daarin een diepe buiging voor het personeel van de Laverhof. Leonie van den Bergh wilde ook iets voor haar collega’s doen. Ze nam haar haakpen en haakte prachtige ‘Hart onder de riem’ hartjes.

Niet gemakkelijk
Leonie van den Bergh, zorgmedewerker bij Ondersteuning Thuis van Laverhof: “Als thuiszorgmedewerker werken we veel alleen. We werken wel in teamverband met ieder onze eigen cliënten, maar hebben in deze coronacrisis weinig contact met anderen en als we dat hebben is dat alleen telefonisch. Je bouwt een band op met cliënten en wij zijn soms het enige gezicht dat ze op een dag zien. Dat maakt het niet gemakkelijk. Er zijn cliënten verhuisd naar een verpleeghuis, waar je ze niet kunt bezoeken en er zijn cliënten overleden. Afscheid nemen van de cliënt en familie is niet mogelijk”.

LEES OOK: “We moeten alle zeilen bijzetten”

“Ik merk dat we dit allemaal best heftig vinden. We kunnen bij onze teammanager terecht en ook zijn er binnen Laverhof mogelijkheden om je verhaal kwijt te kunnen, maar je kunt je verdriet niet met je collega’s delen. Om toch te laten weten dat ik aan ze denk, heb ik deze hartjes gemaakt en Christel de Laat bereid gevonden ze virtueel te overhandigen. En de hartjes, die vallen een dezer dagen bij de medewerkers in de bus.”

LEES OOK: As gij nie naor men komt . . . . .