Kermis Veghel begint met gerust hart aan familie-evenement

Goede dingen van Schijndel en Rooi overgenomen

VEGHEL - Met de onthulling van een spandoek gaven wethouder Harry van Rooijen en Mike van den Biggelaar, de voorzitter van stichting Kermissen Veghel het startsein voor ruim vijf dagen kermisplezier.

Met de goeie dingen die men tijdens de kermissen in Schijndel en Sint-Oedenrode had afgekeken, begon men met een gerust hart aan dit Veghelse familie-evenement.

Coronaproof
“We hebben er had voor gewerkt, maar met medewerking van de gemeente Meierijstad zijn we er dan toch in geslaagd om een coronaproof evenement op touw te zetten”, aldus Van den Biggelaar. Dat betekent dat het gehele kermisterrein op het Stadhuisplein omgeven is door hoge hekken. Er is één hoofdingang voor het stadhuis en gele symbolen geven de looprichtingen aan.

Nieuwbakken kermisexploitant
Niet alleen de organisatie is blij met de start van de kermis, ook de exploitanten die voor Veghel kozen glunderen nu de kassa weer rinkelt. Sommigen hebben maandenlang niet kunnen werken. Zo ook nieuwbakken kermisexploitant Bart Krijnen uit Uden. De voormalig hoofdredacteur van lokale omroep Skyline begon in 2019 aan een avontuur als kermisexploitant. Met een goed gevulde agenda voor zijn kikkerspel ging hij 2012 tegemoet. Covid 19 zorgde voor een flinke domper.

Tooske
Bart kijkt echter met een goed gevoel naar de komende 5 dagen kermis in Veghel. “Misschien komt Tooske ook nog bij mijn attractie helpen”, zegt hij. Tooske was jarenlang zijn alter ego op de Skyline beeldbuis. Als zij de kinderen en hun ouders bij de kikkerattractie een dagje komt vermaken springen de kikkers vanzelf in de emmer.

Geen oh’s en ah’s
In Veghel was het altijd de gewoonte om 5 dagen kermisplezier af te sluiten met een schitterend vuurwerk. Dit jaar geen oh’s en ah’s op de woensdagavond. “Dat brengt veel mensen op de been waardoor we ons niet aan de anderhalve meter voorschriften kunnen houden. Dat is jammer maar helaas”, aldus Mike van den Biggelaar tot besluit.

LEES OOK: Kermis in Rooi mislukt? Het is maar net wie je spreekt

LEES OOK: Schijndel eerste kermis in Meierijstad: “Testcase voor andere kermissen”