Schijndel eerste kermis in Meierijstad: “Testcase voor andere kermissen”

SCHIJNDEL - Lange tijd was het onduidelijk of evenementen zoals een kermis dit jaar vanwege de coronamaatregelen door konden gaan. Het gemeentebestuur van Meierijstad gaf vrijdag 3 juli groen licht voor de kermis in Schijndel. Volgens het gemeentebestuur is deze kermis verantwoord omdat die plaatsvindt op een evenemententerrein en daardoor beter beheersbaar is dan in een centrum met horeca.

Er zijn routes gemarkeerd, het terrein in omheind en er is maar een in- en uitgang. Dit alles om de veiligheid te waarborgen. Wethouder Harry van Rooijen: “De kermis vindt hier op een plein plaats waardoor we veel veiligheidsmaatregelen kunnen nemen. We hebben tegen elkaar gezegd, we gaan het proberen. We zien dit ook wel als een testcase voor de andere kermissen in Meierijstad. Maar elke kermis heeft een eigen dynamiek en infrastructuur. Dus we moeten stuk voor stuk kijken naar andere kermissen in de gemeente”.

Kermisexploitant Arjan Spierings vindt dat bezoekers op een veilige manier van de kermis kunnen genieten: “De maatregelen zijn goed uitgevoerd. Als de mensen netjes het protocol volgen is er geen vuiltje aan de lucht. In Moergestel en Zevenaar is de kermis goed verlopen dus ook in Schijndel verwacht ik geen problemen”.

De bezoekers zijn blij met de genomen maatregelen: “Het is kermis anderhalve meter of niet”, zo zegt een tevreden bezoeker.

VIDEO Kermis in Schijndel