Horeca lijkt zich harde waarschuwing burgemeester aan te trekken

Drie waarschuwingen na controles op naleving van coronaregels

MEIERIJSTAD – Na de harde waarschuwing van burgemeester Kees van Rooij lijken horecabedrijven in Meierijstad zich beter aan de coronaregels te houden.

Twee weken geleden luidde Van Rooij de noodklok. Dat gebeurde nadat het aantal coronabesmettingen in Meierijstad in korte tijd explosief was gesteven. De burgemeester kondigde meer controles aan en dreigde met sluiting van bedrijven die de regels aan hun laars lapten.

LEES OOK: 'We waren er nog niet klaar mee'

Die controles zijn er gekomen. De afgelopen weken gingen boa’s en politiemensen langs bij 85 horecabedrijven en sportkantines. Burgemeester Van Rooij: “Het beeld uit die controles wekt vertrouwen: we controleerden 85 locaties en de voorschriften worden over het algemeen goed nageleefd.”

Drie officiële waarschuwingen

Op sommige plekken was het nodig tips en aanwijzingen te geven. In drie situaties volgde een officiële waarschuwing.

Ook achter de eigen voordeur mag men maar drie bezoekers ontvangen. De meeste besmettingen vinden plaats in de privésfeer. De burgemeester doet daarom een beroep op alle inwoners van Meierijstad om voorzichtig te zijn en zich hieraan te houden. “Alleen als iedereen in Meierijstad meewerkt, kan een tweede golf worden doorbroken,” aldus Van Rooij.

LEES OOK: De Sok en Visite blijven de hele maand dicht