De Sok en Visite blijven de hele maand dicht

SCHIJNDEL – Café’s De Sok en Visite in Schijndel hebben besloten de hele maand oktober dicht te blijven in verband met besmettingsgevaar door het coronavirus. Beide café’s namen anderhalve week geleden al het besluit om het laatste weekend van september dicht te gaan.


Inmiddels zijn ze tot de conclusie gekomen dat het niet langer verantwoord is open te blijven. “Vorige week sloten wij de deur vanwege het toegenomen aantal besmettingen. Een mooie avond in de Sok of Visite was niet meer verantwoord. We zijn hard aan het brainstormen gegaan wat we nog kunnen verzinnen om op een veilige manier toch een leuke en dolle avond te realiseren. Inmiddels is het met de nieuwe maatregelen en de toename van het aantal besmettingen voor ons duidelijk dat we heelde maand oktober dicht blijven, ” aldus de café-eigenaren.


Dreigende sluiting


Eind september trok burgemeester Kees van Rooij aan de bel nadat er in Meierijstad in één week een explosie van nieuwe besmettingsgevallen was. Er werden in een weekend 40 sportkantines en horecazaken gecontroleerd. Er werden twee formele waarschuwingen uitgedeeld. Van Rooij zei dat de meeste bedrijven hun zaakjes goed op orde hadden, maar dreigde ook met sluiting als dat niet zo zou zijn.

Naar aanleiding daarvan besloten enkele horecaondernemers in Schijndel al meteen één weekend hun deuren te sluiten omdat het onmogelijk was zich aan de coronaregels te houden.

Harder ingrijpen

De politieke partij Hart vroeg meteen om harder ingrijpen. “Hart maakt zich achter de schermen al geruime tijd druk over wat er elk weekeinde gebeurt bij café De Sok in Schijndel. De fractie zag via Instagram foto’s voorbijkomen van tegen elkaar dansende jongeren. U hoeft de plaatjes niet op te zoeken, want ze zijn na plaatsing steeds snel verwijderd,” aldus fractievoorzitter Laurens van Voorst.


De eigenaren van De Sok en Visite hebben nu eieren voor hun geld gekozen.