Elde College ontvangt Erasmus+ accreditatie

SCHIJNDEL – Het Elde College in Schijndel heeft de Erasmus+ accreditatie mogen ontvangen. Dat meldt de school voor middelbaar onderwijs. Met deze accreditatie kan de school haar doelen wat betreft internationalisering en wereldburgerschap verder uitbouwen.

Een Erasmus Accreditatie is een erkenning voor organisaties in primair en voortgezet onderwijs, middelbaar beroepsonderwijs en volwasseneneducatie. Organisaties die de accreditatie ontvangen, laten zien dat zij duidelijke en toekomstbestendige internationaliseringsplannen hebben, waarmee ze de komende jaren verder mee aan de slag willen. Een Erasmus Accreditatie maakt het aanvragen van mobiliteitsprojecten binnen Erasmus+ in de toekomst bovendien makkelijker.
Het Elde College kan dankzij Erasmus+ het komend schooljaar de kinderen verder in contact laten komen met internationalisering en wereldburgerschap. Denk hierbij aan bijvoorbeeld uitwisselingen. Zo komen de leerlingen in contact met andere culturen, tradities en belevingswerelden. Daarnaast zijn er ook voor de collega’s op de school kansen om zich hier verder in te ontwikkelen.