Diploma’s worden aan huis bezorgd

Koss van de Wijdeven is een van de vele eindexamenkandidaten die een ‘raar schooljaar’ achter de rug hebben. In maart hoorde hij dat de scholen dichtgingen. Hoe het verder moest met zijn centrale eindexamens was onduidelijk. Omroep Meierij volgde Koss tijdens de coronacrisis. Van geen les tot het afgelasten van de centrale eindexamens en van online lessen tot schoolexamens in een nagenoeg lege gymzaal.

LEES OOK: Examen met tien man in de gymzaal en De vlag kan bijna uit!

Persoonlijker

Koss wist al vrij snel dat hij geslaagd was voor zijn mavo-diploma. Wat spannender was: hoe zou het Heerbeeck College in Best zijn diploma uitreiken? De school koos er voor om de diploma’s aan huis te bezorgen. Gistermiddag rond 16 uur belde daarom de mentor bij Koss thuis aan. Een prima oplossing vindt Koss: “Het was eigenlijk best wel gemakkelijk dat het diploma bij mij thuis bezorgd werd. I vond het vooral veel persoonlijker. In totaal duurde de diploma-uitreiking meer dan een half uur. Daarin was alle tijd en aandacht voor mij. Dat was bij een normale diplomauitreiking niet zo geweest."

Feestelijk tintje

Geen galafeest, diploma-uitreiking en examenfeesten … Toch is Koss heel blij met de manier waarop school de examens en diploma-uitreiking heeft georganiseerd. “De mentor kwam samen met een andere docent het diploma overhandigen. Ze bracht ook het jaarboek mee. Het mooiste vond ik de persoonlijke speech die de mentor voor me gemaakt had.” Ook de familie van Koss maakte werk van de coronaproof diplomauitreiking. “Mijn ouders, broertje, zusje, vriendin, opa en oma waren bij de uitreiking. Dat vond ik fijn, want zeker mijn ouders hebben me veel geholpen de laatste maanden. Ik wil ze dan ook bedanken!” Na de uitreiking van het diploma ging de champagne open. Een voorbode van dit weekeinde, want dan gaat Koss met vrienden een klein feestje vieren!