Actieplan Woningbouw Meierijstad

MEIERIJSTAD – Meer woningen dan gepland: dat is het belangrijkste punt uit het ‘Actieplan Woningbouw Meierijstad’. Het plan is om de komende vijf jaar elk jaar minstens 600 nieuwe huizen te bouwen. Dat zijn jaarlijks ruim 200 woningen meer dan eerder gepland.

Naast meer is ook sneller bouwen een belangrijk punt in het actieplan. Dat wil de gemeente doen door meer tijdelijke huizen te bouwen. Zulke huizen zijn namelijk sneller te realiseren, omdat daarvoor andere regels en kortere procedures gelden. Ook wil de gemeente zorgen dat bouwaanvragen sneller afgehandeld worden. Dat kan onder meer door het traject van bouwaanvragen duidelijker te maken en actief werk te maken van bouwplekken waar niet (snel genoeg) gebouwd wordt.

LEES OOK: het artikel over de flexwoningen bij ’t Spectrum

Alle kernen

De gemeente wil in alle kernen nieuwe huizen bouwen, al zal er op de ene plek meer gebouwd gaan worden dan op de andere. In Veghel wil de gemeente zo snel mogelijk beginnen met de bouw van Veghels Buiten Noord Oost. In Schijndel en Sint-Oedenrode wil de gemeente de regie houden bij de bouw van 2.000 huizen. Ook wil de gemeente leegstaande panden, zoals kantoren, ombouwen naar woningen.

LEES OOK: Uitbreiding bittere noodzaak voor leefbaarheid Boerdonk en Mix and match: dat houdt Zijtaart leefbaar