'Zet kiosk in Rooi op wielen'

SINT-OEDENRODE – Zet de kiosk op de Markt in Sint-Oedenrode op wielen. Als er dan een kermis of een jaarmarkt is kan die kiosk aan de kant gerold worden. Als het evenement is afgelopen kan de kiosk weer terug.

Met dat opmerkelijke voorstel kwam de fractie van Hart woensdagavond tijdens een vergadering van gemeenteraadsleden. Ze bespraken het inrichtingsplan voor de Markt in Rooi. Vrijwel alle fractie waren het eens met de plannen zoals die al eerder zijn gepresenteerd.

LEES OOK: Nieuw ontwerp voor Markt in Rooi

De kiosk is een vast gegeven en van invloed op de inrichting van de Markt. De plannenmakers kunnen er letterlijk en figuurlijk niet omheen. Laurens van Voorst van Hart kwam woensdagavond met het plan voor een kiosk op wielen. “Rooi op rolletjes, wij kennen slechtere slogans in Meierijstad,” aldus Van Voorst.

Hij kwam met nog een voorstel. In Veghel en Schijndel liggen in de bestrating zogenoemde attentietegels met informatie over historische- en verdwenen panden. Zo kan het winkelend publiek ook nog iets opsteken over de panden waarvan het doorgaans alleen de etalages ziet. Hart wil in Rooi ook dergelijke tegels.

De fractie heeft er al contact over gehad met de organisatie voor cultureel erfgoed. Die vindt het voorbeeld van de tegels niet zo goed, maar wel het idee om aandacht te vestigen op historische- en verdwenen gebouwen. Van Voorst pleitte ervoor bij de herinrichting van de Markt dat idee mee te nemen.

De gemeenteraad beslist later definitief over het inrichtingsplan voor de Markt in Sint-Oedenrode.

De kiosk in Sint-Oedenrode