Zelfs koninklijke waardering voor schoolteam Ieme

MEIERIJSTAD – In Meierijstad zijn vrijdag vier koninklijke onderscheidingen uitgereikt. Ook werd de Waarderingsprijs Meedoen in Meierijstad uitgereikt. School de Ieme in Veghel viel ruim in de prijzen.

Die waarderingsprijs was er voor het hele onderwijsteam van basisschool de Ieme in Veghel. Zij zorgen er volgens de gemeente voor dat kinderen met een beperking een warm welkom krijgen op de basisschool.

Blijdschap en tevredenheid

“Ze zetten zich in zodat elk kind, met of zonder beperking, onderwijs kan volgen en mee kan doen op deze reguliere basisschool. Dit tot blijdschap en tevredenheid van de kinderen met een beperking en hun ouders, die soms een lange zoektocht moeten volgen om bij een school terecht te komen die hun behoefte begrijpt en hiervoor mogelijkheden creëert,” aldus de gemeente.

Willem Scheepmaker uit Veghel werd Lid in de Orde van Oranje-Nassau. Hij is de conciërge van basisschool de Ieme.

Mevrouw Jacqueline van den Tillaard-van der Zanden kreeg een koninklijke onderscheiding omdat ze al jaren de administratie van de Ieme doet.

Hans van Balkom uit Schijndel werd Officier in de Orde van Oranje-Nassau. Van Balkom begon als groepsleider van het onderzoek en ontwikkelingsprogramma voor mensen met ernstige communicatieve beperkingen, aangeboren of later door letsel en ziekte.

Hij is nog steeds onderzoeker bij Kentalis voor leerlingen en bewoners die meervoudig communicatief beperkt zijn.Van Balkom is oprichter van de Stichting MILO die zich speciaal richt op kinderen met een communicatieve beperking. De nieuwe officier zet zijn kennis ook in bij nationale en internationale organisaties.

KO voor huisarts Fer van Campen

Oud huisarts Fer van Campen werd benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje Nassau. Hij was van 1975 tot 2012 huisarts in Veghel. Hij vervulde ook tal van bestuursfuncties op zijn vakgebied, maar ook bij culturele instellingen.

Hieronder is een gedeelte te horen uit het interview met Fer van Campen nadat hij zijn Koninklijke Onderscheiding kreeg opgespeld. In de 55 Plusshow van zondag 3 oktober wordt het gehele interview uitgezonden.. De 55 Plusshow: Elke zondag van 11.00 tot 13.00 uur op Omroep Meierij Radio.

Koninklijke onderscheiding voor Fer van Campen