Zelf aan de knoppen draaien bij KEG Expositie (video)

KEG Expositie beeld- en geluidskunstenaar Ad van Aart

SCHIJNDEL - Voor wie zelf eens aan de knoppen wil draaien bij kunstobjecten die geluid produceren kan vanaf dit weekend terecht in de exporuimte van de KEG in ‘t Spectrum in Schijndel. Kunstenaar Ad van Aart opende daar zaterdag met een klank presentatie de expositie ‘AUDITE’.

Ad van Aart
Ad van Aart is beeldend kunstenaar en geluidskunstenaar. Bij kringloopwinkels verzamelt hij de meest uiteenlopende materialen die hem inspireren tot ruimtelijke objecten en installaties. Van Aart is een veelzijdig kunstenaar die naast het ruimtelijk werk ook tekeningen en borduurwerk maakt.

Extra dimensie
De afgelopen jaren is geluid een extra dimensie in het werk van Van Aart geworden. Aanvankelijk ontstonden er kleine mechanisch aangedreven geluidsobjecten. Toen hij de beschikking kreeg over een aantal orgelpijpen ging hij grotere sculpturen bouwen. Het resultaat is een hele serie klanksculpturen met orgelpijpen en blazende stofzuigers. Een groot deel van het werk is zo gemaakt dat het publiek de werken zelf kan bedienen of
bespelen.

De expositie ‘AUDITE’ bevindt zich in de KEG tentoonstellingsruimte op de eerste verdieping in het Cultureel Centrum ’t Spectrum in Schijndel en is tot 20 oktober gratis te bezoeken van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur.

Beeldend- en geluidskunstenaar Ad van Aart
Fotograaf: Jan van Oort
Zelf aan de knoppen draaien bij KEG expositie Ad van Aart
Fotograaf: Jan van Oort
Kunst met geluid (Ad van Aart)