Zeeman gaat kleding Het Goed verkopen

SCHIJNDEL – Het Goed in Schijndel gaat intensief samenwerken met textielketen Zeeman. Mensen kunnen voortaan bij Zeeman hun kleding inleveren. Later dit jaar zal tweedehands kleding van Het Goed bij Zeeman te koop zijn.

Vanaf 1 juni kunnen mensen bij zes Zeemanwinkels hun gebruikte textiel inleveren. De winkels in Amsterdam, Alphen aan den Rijn, Nijmegen, Maastricht, Nieuwegein en Den Haag zijn koplopers in het project RESALE. Voor het einde van dit jaar zullen alle Zeemanwinkels kleding inzamelen voor Het Goed. De kleding doneert de textielsuper aan het textielsorteercentrum in Schijndel. Deze inzameling komt naast de bestaande textielbakken van Het Goed, waarin mensen al langer hun textiel kunnen doneren.

Verkoop tweedehands kleding

Zeeman gaat ook tweedehands kleding van Het Goed verkopen. Volgens de textielketen is dat geen concurrentie, omdat de winkels vooral basics verkopen. De vintage kleding van Het Goed is een aanvulling op het assortiment. De kleding die in de winkels komt te hangen wordt in Schijndel goed gecontroleerd en geselecteerd. Kleding die niet aan de kwaliteitseisen voldoet wordt verwerkt tot nieuwe grondstoffen.

LEES OOK: “Dit wordt booming business”