Wensenlijst voor de Markt in Rooi

SINT-OEDERODE – Alle Rooienaren werden tijdens de Maand van de Markt uitgenodigd om mee te denken over de herinrichting van de Markt. Alle wensen en ideeën zijn gebundeld nu in een oogstboek. Opvallend is dat met stip op nummer 1 het behoud van de kiosk staat.

In de top 12 van meest genoemde onderwerpen staan verder het behoud van het historische karakter en de sfeer van de Markt. Andere veelgehoorde wensen zijn een andere verkeersstructuur, een toegankelijke bestrating en meer bomen en bankjes.

LEES OOK: De Markt: gezelligheid en auto's zijn voor Rooienaren de trefwoorden

Huiskamer van Rooi

Uit de reacties blijkt dat veel inwoners de Markt zien als de ‘huiskamer’ van Rooi. en ze graag die functie willen versterken. Meer evenementen, sfeer, karakter en gezelligheid worden veel genoemd. Belangrijk verbeterpunt is een betere toegankelijkheid van de Markt.

Volgende stap

De gemeente geeft aan blij te zijn dat zoveel inwoners actief mee hebben gedacht over de herinrichting van de Markt. De volgende stap is dat er verschillende varianten ontworpen worden voor de herinrichting. In januari worden deze varianten gepresenteerd, waarna inwoners en belanghebbenden feedback kunnen geven op deze ontwerpen.