Welverdiende waardering in Meierijstad

Programma 55 Plusshow zondag 13 juni

MEIERIJSTAD – Mooi is dat toch, vind je niet? Als iemand zich belangeloos inzet voor anderen. Nog mooier: als die vrijwilligers onverwacht in het zonnetje worden gezet. Zoals Piet en Dora Tiemens. Op 8 juni kregen zij helemaal onverwachts uit handen van wethouder Rik Compagne de eerste Waarderingsprijs Meedoen Meierijstad. Al elf jaar lang runnen Piet en Dora De Leste Cent, een soos voor mensen met een verstandelijke beperking. Dat doen ze met nog veel meer vrijwilligers. Maar zij zijn er vanaf het begin bij betrokken. Zondag in de 55 Plusshow hoor je wat hen drijft en hoeveel plezier de bezoekers beleven op soosavonden.

Je mag weer geluk komen brengen
En geluk komen halen, dat mag ook. Want vanaf zondagmiddag opent het Pieter Brueghel Huis in Veghel weer mondjesmaat zijn deuren. Meer dan de moeite waard. Want op deze huiselijke plek, waar je dus geluk kunt halen en brengen, kun je vooral een fijne tijd hebben. Door ontmoetingen. En door mee te doen aan uiteenlopende activiteiten. Met koffie, thee en live muziek mag iedereen die zich er thuisvoelt zich op zijn eigen manier vermaken. Mirjam Kooistra praat je in onze show bij over hoe dat precies werkt.

Misschien wel speciaal voor jouw pa
Heb jij meegedaan aan de Facebookactie die Omroep Meierij een paar weken geleden lanceerde? Misschien heb jij je vaderdagcadeau dan zondag al binnen. Want onze collega Hubertine van den Biggelaar schuift tussen 11.00 en 13.00 uur aan achter de microfoon. Zij maakt in onze uitzending bekend wie er allemaal een speciaalbierpakket hebben gewonnen.

Waizennutmar
Klopt helemaal. Wij zijn het maar. Of, niet zo maar. Wat dacht je van Antoon Buiting? Hij heeft weer een prachtig Meierijs Verhaal voor je in petto. En Sonja van den Heuvel wijst je op de pareltjes in de boekenkasten van de bibliotheken in Meierijstad. Nog meer goud komt deze keer uit de pen van Ingo Audenaard. Hij componeerde het Gedicht van de Week. En we hebben veel gouwe ouwe platen in de show uit de jaren ’60, ’70 en ’80. Toffe deuntjes, waar je misschien wel stiekem op hebt gedanst. Terwijl je vol overgave zong: you’re the one that I want, oeh oeh oeoeoeh. En Waizennutmar, die hoor je dus in het Brabants Kwartierke. Zit jij er zondag klaar voor? In de tuin, op het balkon of lekker op de bank? Dan zorgen wij voor zonnestralen via de livestream!

O, mocht je het berewarm hebben komende week. In onze podcast staat dag en nacht de airco aan. Kun je lekker genieten van verfrissende interviews.