Piet en Dora Tiemens krijgen eerste Waarderingsprijs Meedoen

VEGHEL – Piet en Dora Tiemens uit Veghel hebben de eerste Waarderingsprijs Meedoen In Meierijstad gekregen.

Die prijs is voor mensen of organisaties die ervoor zorgen dat iedereen met een beperking mee kan doen aan de samenleving. Het echtpaar Tiemens verzorgt samen met een groep vrijwilligers elf jaar soos de Letste Cent in Veghel.

Elke twee weken is er een soosavond. Daar komen tussen de 35 en 50 mensen met een verstandelijke beperking bij elkaar. De bezoekers komen uit Veghel en omgeving. De zoon van Piet en Dora heeft ook een verstandelijke beperking en is één van de DJ’s van de soos.

Omdat Piet en Dora dit al zolang doen merken ze het direct als één van de bezoekers minder goed in zijn vel zit of iets vervelends heeft meegemaakt of in de problemen dreigt te komen. Dat pikken ze op en ze helpen die soosbezoeker.

Inspireren

De prijs werd dinsdag uitgereikt door wethouder Rik Compagne. “Met de uitreiking van de prijs willen we de waardering uitspreken voor de inzet van die persoon of organisatie die de prijs wint. Anderzijds laten we hiermee zien welke mooie activiteiten of mogelijkheden er zijn voor iedereen in Meierijstad. Hiermee hopen we ook anderen te inspireren, enthousiast te maken en de bewustwording te vergroten,” aldus de wethouder.

Het kunstwerk bestaat uit vazen die zijn gemaakt door kunstenaar Marlies Crooijmans. Er zijn twaalf verschillende vazen. Het is de bedoeling dat er nu om de twee maanden één wordt uitgereikt. Iemand voordragen voor de prijs kan nog steeds via meedoen@meierijstad.nl.

Ook de 55 Plusshow bezocht 'De Leste Cent' en zond op zondag 13 juni onderstaande reportage uit.

Vlnr Marlies Crooijmans, Piet en Dora Tiemens, Rik Compagne