Uitbater Yegoian van Beckart noemt buren racisten

NIJNSEL – Exploitant Yegoian van zalencentrum de Beckart in Nijnsel gooit een knuppel in het hoenderhok. Op de Facebookpagina van de Beckart noemt hij zijn buren racisten.

Die buren klagen over het zalencentrum. Er zouden te luidruchtige feesten worden gehouden en mensen zouden last hebben van onder meer de barbecue.

In strijd met beetemmingsplan


Dat leidde er toe dat de gemeente nog eens naar de vergunning keek en tot de conclusie kwam dat wat er in de Beckart gebeurt in strijd is met het bestemmingsplan. Daarmee dreigde een einde te komen aan het verdienmodel van de uitbater.

Tot nu toe hield Yegish Yegoian zich redelijk op de vlakte. Het was sowieso al een tijdje stil rond de Beckart. Ad Maas, voorzitter van het zalencentrum, vertelde tussentijds dat hij en zijn collega-bestuursleden in gesprek waren met de mensen die problemen hebben met de Beckart. Uit zijn woorden bleek dat dat moeizame gesprekken waren.

Bruiloftsfeesten

Yegish Yegoian haalt nu op Facebook uit naar zijn buren. Hij stelt dat hij samen met zijn familie hard heeft gewerkt om van de Beckart iets moois te maken. Yegoian is van Armeense afkomst en komt uit de Randstad. Volgens onze bronnen organiseerde hij voor de coronacrisis voor landgenoten soms wel twee bruiloftsfeesten in een weekend. De gasten kwamen vaak al ’s middags vanuit heel Nederland, België en Frankrijk naar Nijnsel. De wijk stond vol auto’s.

Op Facebook schrijft hij dat er inderdaad klachten waren over geluidsoverlast. Hij schrijft daar over: “Daarmee ben ik dit jaar aan de slag gegaan. En geluid overlast kan niemand meer hebben, maar er bleven klachten binnen komen en ik wist meteen dat dit geen geluid overlast was. Met groot spijt moet ik zeggen dat er in Nijnsel een aantal rasisten (sic!) wonen!”

Mes in de rug

Yegoian noemt zichzelf een sociale jongen die goed is geïntegreerd. Maar in Nijnsel voelt hij zich niet meer welkom en al helemaal niet meer op zijn gemak. Hij had nog meer willen doen om de verhouding te verbeteren, maar hij zegt dat tegen racisme niet te strijden is. Zijn buren vinden volgens hem dat hij maar terug moet naar zijn eigen land. De meeste mensen in Nijnsel zijn volgens Yegoian aardig, maar er zijn er volgens hem die lachen en je dan met een mes in de rug steken.

LEES OOK: Nijnsel voelt zich niet meer thuis in de Beckart

De Beckart