Twintig verenigingen Meierijstad doen mee aan Grote Clubactie

Meer nodig dan ooit na verliezen door coronacrisis

MEIERIJSTAD – Twintig verenigingen uit Meierijstad gaan vanaf 19 september loten voor hun club verkopen. Via de Nationale Grote Clubactie willen verenigingen extra inkomsten voor hun club ophalen.

Dit is nu meer nodig aan anders, want in het verenigingsleven heeft de coronacrisis diepe sporen nagelaten. De normaal drukbezochte evenementen zijn afgelast en de kantines waren lange tijd gesloten. Veel verenigingen hebben hierdoor te maken met een begrotingstekort.

Verantwoord loten verkopen

Ruim 300.000 clubleden van 5.300 verenigingen gaan vanaf dit weekend door heel Nederland op pad om loten te verkopen. Het is belangrijk dat dit verantwoord gebeurt. Daarom heeft de Grote Clubactie naast het bekende verkoopboekje een aantal digitale verkoopmethoden ontwikkeld. Met deze digitale mogelijkheden kunnen de koper en de verkoper op een veilige afstand van elkaar blijven staan. Zo kunnen loten worden gekocht door het scannen van een QR-code of het delen van een link via e-mail, social media en WhatsApp.

80% van de opbrengst gaat naar de club

Al vanaf 1972 spant de Nationale Stichting Grote Clubactie zich in voor het verenigingsleven. Van elk verkocht lot van € 3,- gaat 80%, dit is € 2,40 direct naar de clubkas. Met het overige bedrag organiseert de Grote Clubactie de loterij.

Door mee te doen aan de Grote Clubactie worden de lokale verenigingen direct ondersteund. Ook maken de deelnemers van de loterij kans op een van de vele prijzen, waaronder de hoofdprijs van 100.000 euro. Daarnaast is de prijzenpot verhoogd van 32.000 naar 332.000 prijzen en daarmee is de winkans nu 1 op 10.

LEES OOK: Opa en oma mogen hun feestje niet meer in de sportkantine vieren

Dit jaar doen in de gemeente Meierijstad de volgende clubs mee:

Erp

Voetbalclub RKSV Boerdonk

De Korfrakkers

Sint-Oedenrode

Korfbalvereniging Nijnsel

Sportvereniging Fortuna 67,

Argo,

Wandelsportver.eniging OLAT

MHC Sint-Oedenrode

Vollybalvereniging Rooi

Rooise Ruiters en Ponyruiters

Veghel

CV De Promillikantjes,

Fanfare Sint Cecilia

C'67,

Muziekvereniging Frisselstein

TV De Krekel

SCMH

Schijndel

De Ranas Jeugdvereniging,

Basketbal Vereniging Schijndel

Baseball- en Softball- Vereniging Starlights,

BC Schijndel

Het Brabants Muziek-Theater

De Krekel doet mee aan de grote clubactie