Social Tree bij de Schaapskooi in het licht gezet

Woonboerderij Schijndel: ‘Een prachtig initiatief’

SCHIJNDEL - Afgelopen woensdag werden door Frank en Nienke Claassen van Woonboerderij Schijndel de lampjes in de Social Tree bij de Schaapskooi officieel in werking gesteld. De Social Tree is een initiatief van Van Swaay Duurzaam Hout en creatief bureau Koek.

Social Tree
Het idee is heel simpel. De Social Tree is een mooie, grote kerstboom van duurzaam hout. Het frame van 4 meter hoog staat op een plek waar iedereen hem kan zien: de Schaapskooi in Schijndel. “En om hem sfeervol te kunnen versieren, vragen we onze vrienden en relaties om een kleine sponsorbijdrage”, zegt Tessa Van Swaay, directeur Van Swaay Duurzaam Hout in Schijndel. “De opbrengst gaat ook dit jaar naar een goed doel dicht in de buurt: Woonboerderij Schijndel”

Opbrengst voor Woonboerderij Schijndel
Vanwege de coronamaatregelen vond de gebeurtenis in een kleine groep plaats. Frank en Nienke van Woonboerderij Schijndel schakelden de lampjes samen in. Nienke: “Bijzonder dat jullie dit voor ons doen, een prachtig initiatief en zo leuk zichtbaar door de mooi verlichte boom. Dank ook aan alle sponsoren, zo speciaal!”. De opbrengst van meer dan duizend euro komt ten goede aan de kinderen in de Woonboerderij. Frank Claassen: “We willen deze opbrengst besteden als kinderen op zichzelf gaan wonen. Dat we ze dan iets mee kunnen geven. Iets als een goed bed of zo”.

Actie gaat door tot en met 6 januari
Er zijn al de nodige lampjes en ballen gesponsord zodat de boom steeds meer gevuld wordt. De voorlopige stand is nu ruim duizend euro. Een lampje sponsor je voor €10,-, een kerstbal voor €20,- en de piek gaat naar de hoogste bieder. Het hoogste bod op de piek is op dit moment €150,- door de Dames van de Zijden Draad. Bieden is nog mogelijk tot 31 december 12.00 uur. Meer info vind je op op www.koek.nl/social-tree.Bekijk hier ook het eerder bericht over de Social Tree.

Frank en Nienke Claassen ontsteken de lichtjes in de Social Tree
Fotograaf: Creatief bureau Koek