Social Tree Van Swaay en Koek krijgt vervolg (video)

Woonboerderij Schijndel gekozen als goed doel

SCHIJNDEL - Een kerstboom opgebouwd uit gesponsorde houten planken. Dat is kort gezegd Social Tree. De opbrengst is voor een goed doel. Na het succes van afgelopen jaar krijgt dit initiatief van Van Swaay Duurzaam Hout en creatief bureau Koek een vervolg. De opbrengst is dit jaar voor Woonboerderij Schijndel.

De Social Tree
Gewoon wat extra aandacht voor de medemens, vanuit een warm en sociaal hart. Dat bracht Van Swaay Duurzaam Hout uit Schijndel op de Social Tree. De Social Tree is een mooie, grote kerstboom van duurzaam hout. De boom van 4 meter hoog staat al op een plek waar iedereen hem kan zien: de Schaapskooi in Schijndel.

Na de succesvolle eerste editie waarbij €1200,- is opgehaald voor Vulkaan in Beweging, ontstond het idee om dit initiatief een vervolg te geven. De boom wordt deze kerst aangekleed met ballen, lampjes en een heuse houten piek.

Opbrengst naar een goed doel
Er werd een nieuw goed doel gekozen, de Woonboerderij in Schijndel. De woonboerderij biedt kleinschalig en eigentijds wonen en professionele behandeling voor kinderen en jongeren tot 18 jaar die om uiteenlopende redenen niet meer thuis kunnen wonen. Frank Claassen van Woonboerderij Schijndel is blij met dit initiatief: “Wij zijn blij en verrast als goed doel te zijn gekozen. We kijken uit naar het resultaat”. Een eventuele bestemming is al gevonden: “We willen de kinderen die hier vertrekken naar hun volgende woonbestemming graag iets meegeven. Toevallig gaat een van de jongeren volgend jaar op zichzelf wonen en dan willen bijdragen in de kosten van een goed bed”.

Hoe kun je mee doen?
Een lampje sponsor je voor €10,-, een kerstbal voor €20,- en de piek gaat naar de hoogste bieder. De organisatie hoopt weer een mooi bedrag op te halen. Op 15 december dit jaar wordt de verlichting ontstoken in de Social Tree. Meedoen? Ga naar www.koek.nl/social-tree

De 'Kerstboom' bij de Schaapskooi