SlimWonenApp in Meierijstad niet meer actief

Gemeente zoekt naar een oplossing

MEIERIJSTAD – Een gratis energieapp die kinderen krijgen aangeboden tijdens lessen op tien basisscholen kan in onze gemeente helemaal niet meer worden gedownload.

De activeringscode van de app kan aangevraagd worden zo staat in een folder in de energiebespaarbox die kinderen mee naar huis krijgen. Maar die boxjes zijn over van een energiecampagne van vorig jaar en daarmee gedateerd.

SlimWonenApp
Ouders en kinderen die de SlimWonenApp activeren krijgen de melding dat de gemeente Meierijstad niet meedoet aan deze actie en dat is op zich vreemd. Navraag bij de gemeente leert dus dat de gemeente wel aan de actie heeft deelgenomen. Inwoners konden zich tot 31 juli 2022 aanmelden. Na aanmelding is de app tot 1 mei 2023 gratis te gebruiken.

Educatieve waarde
Die actie is nu afgelopen. De gemeente betreurt het dat de verwijzing naar de SlimWonenApp nog in de boxjes aanwezig is. In een schriftelijk reactie zegt een gemeentewoordvoerder: “De educatieve waarde van het spel dat ook in de energiebespaarbox zit, vinden we belangrijk genoeg om de box te behouden. We werken aan een praktische oplossing voor de boxjes die nog niet uitgegeven zijn. Zodat voor kind en ouder(s) duidelijk is dat deze actie inmiddels afgelopen is”.

KIJK OOK: https://www.omroepmeierij.nl/omroepmeierij/basisscholen-meierijstad-krijgen-les-in-energiebesparing-video

De aanvraagtermijn voor de activeringscode van de SlimWonenApp is verlopen
Fotograaf: SlimWonenApp.nl