Sint Nicolaas vaart toch naar Veghel

VEGHEL – Sint Nicolaas is op de boot gestapt en komt zondag in Veghel aan. Dat vertelde Philip van den Brand donderdagavond tegen Omroep Meierij. Maar volgens de voorzitter van het Sint Nicolaascomité kent de intocht vanwege coronaperikelen wel enkele beperkingen.

Geen highfive en boxen
Iedereen weet wel hoe groots en gezellig de Sinterklaasintochten zijn. Om 12.00 uur is het aan de haven al een drukte van belang en op de route naar de bibliotheek aan de Markt staan nog eens tienduizenden kinderen met hun (groot)ouders aan de kant om de Goedheiligman te verwelkomen. Dat laatste mag volgens Philip van den Brand nog steeds maar het liefst in de eigen bubbel. Maar handen schudden, highfives of boxen geven door de Sint is er dit jaar niet bij. Zelfs geen verwelkoming door de burgemeester dit jaar. Sinterklaas gaat vanaf de boot direct op zijn paard en rijdt linea recta naar zijn verblijf in de bibliotheek. Ook daar geen balkonscene. “Al deze maatregelen hebben we in overleg met de gemeente genomen en daardoor kunnen we de Sint toch ontvangen”, aldus voorzitter Van den Brand.

3500 SnoepzakkenWat niet is veranderd? De snoepzakken die worden uitgedeeld. Dankzij het grijze vrijwilligerskorps zijn dit jaar 3500 snoepzakken gevuld. Tegen inlevering van de bon die tijdens de huis-aan-huiscollecte is ontvangen kunnen de kinderen het lekkers ophalen. Of ter hoogte van ijssalon Matteucci of ter hoogte van Marktzicht.