Schip vol kanaalverhalen meert aan in Veghel

VEGHEL – ‘Dat wat blijft’ is een bijzondere tentoonstelling op het binnenvaartschip Oostenwind. Aan de hand van verhalen, gedichten, foto’s, schilderijen, borduurwerken en geluid wordt de geschiedenis verteld van de Zuid-Willemsvaart.


‘Dat wat blijft’ meert van 15 tot en met 25 juli aan op de Noordkade in Veghel. Op 25 juli is er een speciaal programma met muzikale performances door Pien Smeets, Puck van Hees en een dansvoorstelling met zingende zeemeerminnen in samenwerking met Phoenix Cultuur.

Monique Broekman

‘Dat wat blijft’ is een meerjarig kunstproject van Monique Broekman. Het schip de Oostenwind vaart de hele Zuid-Willemsvaart af. Van Den Bosch, via Veghel, Helmond, Weert en Maastricht naar Luik. Samen met mensen die langs het kanaal wonen, ondernemers en organisaties worden op meerdere plaatsen activiteiten en exposities op het schip georganiseerd.

Monique Broekman woont zelf aan de Zuid-Willemsvaart in Den Bosch. Ze hoorde de grote en kleine verhalen over het kanaal en ze besloot tot dit kunstproject. Ze verzamelde steeds meer bijzondere en persoonlijke verhalen. Daar kwamen video’s bij en zelfs borduurwerken.

LEES OOK: 'Dat wat blijft' over 200 jaar Zuid-Willemsvaart