Schijndelse beeldenroute wordt onderdeel van internationale weg voor de vrede.

SCHIJNDEL - De Schijndelse beeldenroute wordt officieel een onderdeel van de internationale ‘weg voor de vrede’. Bij de opening van de KEG Expo op 13 april, zal Wethouder Menno Rozendaal, samen met Cornelieke Lagerwaard, voorzitter van de Verein Strasse des Friedens, de intentieverklaring ondertekenen.
De Vredesbrug in Vianen. ook onderdeel van de Strasse des Friedens
Fotograaf: Wim van Sijl

De gemeente Meierijstad committeert zich hiermee aan de doelstellingen van dit kunst- en vredesinitiatief. Meer dan 100 beelden worden daardoor toegevoegd aan deze internationale beeldenroute die dwars door Europa loopt.

De weg van de vrede is een kunstproject, welke 500 beelden bevat in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen en Rusland. Het fungeert als blijvend monument tegen oorlog en geweld. Door een aaneengeschakelde “ketting” van sculpturen dwars door Europa te realiseren en uit te breiden, wil het project, met de kracht van de kunst, een teken zetten voor een vreedzame verbintenis tussen alle Europese landen.

De expositie en ondertekening van de intentieverklaring vinden plaats tijdens de KEG Expo op 13 april in Cultureel Centrum Spectrum, Steeg 9D in Schijndel. De expositie is te zien tot en met 24 mei en is geopend van maandag tot vrijdag, van 10:00 uur tot 20:00 uur.