Schijndel schrijft geschiedenis met beeldenroute (video)

De Weg voor de Vrede loopt vanaf nu ook door Meierijstad

SCHIJNDEL - Met de ondertekening van een intentieverklaring verbindt Meierijstad zich aan de doelstellingen van het kunst- en vredesinitiatief ‘De Weg voor de Vrede'. Tevens werd hiermee de Schijndelse beeldenroute met meer dan 100 beelden toegevoegd aan deze internationale beeldenroute die dwars door Europa loopt.

De intentieverklaring werd zaterdagmiddag ondertekend door wethouder Menno Roozendaal van de gemeente Meierijstad en Cornelieke Lagerwaard, voorzitter van de ‘Verein Strasse des Friedens’.

600 beelden
‘De weg voor de Vrede’ is een kunstproject met meer dan 500 beelden in Duitsland, Luxemburg, België, Frankrijk, Nederland, Oekraïne, Polen en Rusland. Met de toevoeging van de Schijndelse beeldenroute telt de Strasse des Friendens nu 600 beelden.

Over de tentoonstelling ‘Weg voor de Vrede’
Kunst is een internationale taal die geen woorden nodig heeft. Kunst kent geen grenzen en maakt geen onderscheid tussen mensen en is voor iedereen toegankelijk. Vanuit ditgegeven is de Strasse des Friedens: de weg voor de vrede, ontstaan. Het is een beeldenroute dwars door Europa, als blijvend monument tegen oorlog en geweld. Door een aaneengeschakelde “ketting” van sculpturen dwars door Europa te realiseren enuit te breiden, wil het project, met de kracht van de kunst, een teken zetten voor een vreedzame verbintenis tussen alle Europese landen.

KEG EXPO in cultureel centrum SpectrumSteeg 9 5482WN Schijndel
13 april tot en met 24 mei 2024
Geopend van maandag tot en met vrijdag van 10.00- 20.00

Wethouder Menno Roozendaal ondertekent samen met Cornelieke Lagerwaard de intentieverklaring 'Weg voor de Vrede'
Fotograaf: Jan van Oort
Meierijstad op de kaart met de Schijndelse Beeldenroute