Raad Meierijstad schuift besluit Molenheide voor zich uit

CDA: 'Omwonenden Molenheide hadden maar moeten inspreken'

MEIERIJSTAD – De gemeenteraad van Meierijstad heeft donderdag geen besluit genomen over het gebied Molenheide en het voorstel de permanente bewoning op Resort Molenheide in Schijndel aan te pakken. Het voorstel is doorgeschoven.Het college van burgemeester en wethouders krijgt binnenkort van de gemeenteraad huiswerk om een beter voorstel te maken. De belangrijkste opdracht zal worden dat de omwonenden van gebied de Molenheide moeten worden gehoord.


Die omwonenden zijn het niet eens met een ander onderdeel van het plan, namelijk meer ruimte voor festival Paaspop en een natuurtheater.

‘Omwonenden hadden maar moeten inspreken’


De enige partijen die wel donderdagavond over het plan wilden beslissen waren CDA en Lokaal Meierijstad. CDA-fractievoorzitter Johan van Gerwen dacht niet dat inspraak van omwonenden iets aan het plan zou veranderen. “De bewoners van Resort Molenheide hebben via hun VVE gebruik gemaakt van de inspraakmogelijkheid. Dat zal niet tot verandering van het plan leiden. De omwonenden hebben via een appje aan één van de raadsleden laten weten wat ze vinden. Ze hadden hier ook kunnen inspreken. Dat hebben ze niet gedaan. Ik denk dat hun argumenten ook niet tot veranderingen zullen leiden,” aldus Van Gerwen.De gemeente Meierijstad wil ingrijpen op Resort de Molenheide in Schijndel. Dit resort aan de Vijverweg was ooit bedoeld als vakantiepark maar in de loop der jaren zijn steeds meer mensen daar (illegaal) permanent gaan wonen.


Wat ingrijpen precies betekent hangt sterk af van wat de gemeente uiteindelijk wil met het hele gebied ten noordoosten van de Structuurweg. Dat is onder de loep genomen met als resultaat dat de gemeente wil inzetten op het behoud en het versterken van wat er al is, zoals landbouw, recreëren en sport.

LEES OOK: Ombouw Resort Molenheide loopt eerste vertraging al op