Puzzelveiling voor goede doel

corona

SINT OEDENRODE – Jessica de Jong zamelde spontaan legpuzzels in voor ouderen. Ze heeft veel ouderen in Meierijstad (en daarbuiten) blij gemaakt met een gratis puzzels. Maar niet alle ingezamelde puzzels zijn geschikt voor ouderen. Jessica gaat ze per opbod verkopen voor het goede doel.

Geld inzamelen

“Het is ongelooflijk hoeveel puzzels mensen geschonken hebben,” vertelt Jessica. “Niet alle puzzels zijn geschikt voor ouderen. Sommige puzzels zijn te druk of te moeilijk. En andere hebben teveel stukjes. Deze puzzels bied ik op een speciale facebookpagina aan. Mensen kunnen ze per opbod kopen. Het geld gaat voor 100% in een spaarpotje voor het goed doel. Op die manier zamel ik geld waarmee ik spelletjes en puzzels wil kopen voor bewoners van woonzorgcentra.”

Puzzelaars gezocht

Daarnaast is Jessica ook nog op zoek naar puzzelaars. “Inmiddels hebben we heel Meierijstad en ook een aantal omliggende gemeenten puzzels uitgedeeld aan zelfstandig wonende ouderen. Maar we hebben nog genoeg puzzels die we gratis willen uitdelen,” vertelt Jessica. “Voorwaarde is wel dat ik zelf samen met vrijwilligers de puzzels uit kan delen. Zo weet ik zeker dat de puzzels goed terecht komen. Ik hoop dat gemeente, woningbouwverenigingen of thuiszorgorganisaties zich melden, zodat we nog meer mensen blij kunnen maken.”

Veiligheid voorop

Jessica benadrukt dat veiligheid voorop staat bij haar puzzelactie. “De puzzels staan minstens 12 uur in een afgesloten ruimte. Zo weten we zeker dat ze coronavrij zijn. Bij het uitdelen dragen we handschoenen en houden we natuurlijk de anderhalve meter afstand aan.”