Provincie denkt met gemeente mee over nieuw centrum Veghel

Idee voor proef met het nieuwe winkelen

MEIERIJSTAD – De provincie gaat met de gemeente Meierijstad meedenken over de herinrichting van het centrum van Veghel. Dat hebben de wethouders Jan Goijaarts en Harry van Rooijen en gedeputeerde Erik Ronnes woensdag afgesproken.

Gemeente en provincie gaan bijvoorbeeld samen subsidies aanvragen, kijken of er fondsen zijn voor investeringen met een risico en ze kijken samen of er leningen en garanties kunnen worden verstrekt aan investeerders. Bovendien gaan provincie en gemeente onderzoeken of er in Veghel proeven kunnen worden gedaan met bijvoorbeeld vernieuwende winkelconcepten.

Winkelhart op de schop

Het centrum van Veghel staat aan de vooravond van belangrijke veranderingen. Het hele winkelhart moet op de schop; het Stadhuisplein en het gebied Vlas en Graan moeten opnieuw worden ingericht; er moet een ecologische verbindingszone komen tussen de Aa en het centrum en het terrein van het klooster Franciscanessen gaat veranderen.

Meierijstad is éen van de vele middelgrote Brabantse gemeenten waar een dorpscentrum aan vernieuwing toe is. De provincie hecht er zeer aan dat dat op een goede manier gebeurt. Daarom is zij bereid met die gemeenten mee te denken. De verantwoordelijkheid blijft uiteindelijk bij de gemeente. Nog voor de jaarwisseling willen ze samen een plan maken.

LEES OOK: Het Veghelse centrum is in basis niet goed

De Hoofdstraat in Veghel
Goijaarts, Ronnes en Van Rooijen
De plannen voor het centrum van Veghel