Petitie voor behoud kiosk donderdag aangeboden

SINT-OEDENRODE – Het comité voor het behoud van de kiosk in Sint-Oedenrode gaat komende donderdag zijn petitie aanbieden aan wethouder Van Burgsteden van Meierijstad. Dat gebeurt om 18.45 uur in het bestuurscentrum aan het burgemeester Wernerplein, voorafgaand aan de beeldvormende avond. Met de petitie wil het comité dat het gemeentebestuur weer serieus gaat kijken naar het behoud van de huidige kiosk op de Markt.

De petitie online die een maand geleden werd gestart, is momenteel 1743 getekend. Daarnaast zijn er nog honderden handtekeningen opgehaald op plaatsen waar de petitie op papier beschikbaar was. Het totaal komt daarmee op ruim tweeduizend handtekeningen.

Foute inspraakprocedure
Tijdens de vorige raadsvergadering werd duidelijk dat er fouten zijn gemaakt rondom de inspraakprocedure over de toekomst van de kiosk. Er was al een keuze gemaakt om een nieuwe kiosk te bouwen, maar dat besluit wordt mogelijk teruggedraaid. Wethouder Van Burgsteden heeft beloofd om snel met een voorstel te komen waarin de participatie van de inwoners van Sint-Oedenrode gewaarborgd is.