Comité wil petitie kiosk Sint-Oedenrode snel aanbieden

Sint-Oedenrode – Het comité voor het behoud van de huidige kiosk in Sint-Oedenrode wil zo snel mogelijk hun petitie aanbieden aan burgemeester Van Rooij en wethouder Van Burgsteden. Dat schrijft het comité in een brief aan de gemeente Meierijstad.

‘Zoals jullie bekend, zijn wij een petitie gestart voor onze geliefde kiosk in Sint-Oedenrode. Deze petitie zouden we u willen aanbieden en we maken hier graag een afspraak voor’, zo staat er in de brief.

2000 handtekeningen
Volgens initiatiefneemster van de petitie Sylvie van der Schoot is de petitie inmiddels ruim tweeduizend keer getekend. “De meeste mensen doen dat online. Er staan 1723 steunbetuigingen op petities.nl maar daarnaast zijn er nog honderden handtekeningen gezet op plaatsen waar de petitie op papier beschikbaar is.

Vorige week werd duidelijk tijdens de raadsvergadering dat de inspraakprocedure rondom de toekomst van de kiosk volgens wethouder Van Burgsteden ‘niet helemaal goed is gegaan’. Hij beloofde om binnen een maand met een voorstel te komen om de burger alsnog mee te laten praten over de kiosk.


Het eerdere besluit om een nieuwe kiosk op de Markt te zetten is daarmee voorlopig van de baan. Volgens de wethouder zijn alle mogelijkheden weer open, dus behoud óf sloop van de huidige kiosk óf de bouw van een nieuwe.

De huidige kiosk op de Markt in Sint-Oedenrode
Fotograaf: Jeanne Wouters