Omzet Jumbo stijgt tijdens coronacrisis

In het eerste half jaar van 2020 steeg de omzet van het Veghelse Jumbo-concern met 14,2% in vergelijking met het eerste half jaar van 2019. Dat maakte het bedrijf vandaag bekend. De coronacrisis zorgde deels voor de forse omzetstijging. Veel klanten gaven de afgelopen maanden meer geld uit aan hun booschappen.

Forse groei

De halfjaarcijfers van Jumbo laten een forse groei zien. De consumentenomzet steeg met € 634 miljoen naar € 5,10 miljard. De online omzet steeg met 50% en ook het aantal winkels groeit. Jumbo verwacht dat de groei in de tweede helft van 2020 doorzet. Een aantal voormalige HEMA- en Marqt-winkels zal de komende tijd omgebouwd worden tot supermarkt.


Sluiting en ontslagen

Ondanks de groei zullen er ook ontslagen vallen bij Jumbo. Bij een reorganisatie op het hoofdkantoor zullen 300 van de 1.300 banen vervallen. Een deel van de ondersteunende activiteiten, zoals personeelsadministratie, gaat het bedrijf uitbesteden. Dit betekent dat 180 medewerkers hun werk voortzetten bij een andere werkgever. 40 banen zullen door natuurlijk verloop verdwijnen, voor 80 medewerkeres zal ontslag aangevraagd worden. Daarnaast maakte Jumbo gisteren bekend dat een kwart van de La Place-vestigingen zal verdwijnen.

LEES OOK: Jumbo moet reorganiseren bij La Place-restaurants