Jumbo moet reorganiseren bij La Place restaurants

Als gevolg van de coronacrisis moet Jumbo gaan reorganiseren bij restaurantketen La Place. Jumbo nam in 2016 de restaurantketen La Place over van het failliete V&D-concern. Volgens Jumbo zullen 23 van de 80 restaurants van La Place na de lock down niet meer opengaan. Daarbij zouden 480 banen verloren gaan. Jumbo heeft vorige week de Ondernemingsraad om advies gevraagd.

Nieuwe formule


‘De afgelopen maanden hebben we hard gewerkt aan een doorontwikkeling van de La Place-formule en in de tweede helft van dit jaar zullen we een nieuwe generatie La Place lanceren. Dat wordt gebaseerd op het uitgangspunt: Good Food Fast: lekker, gezond en vers eten met nog meer nadruk op snelheid en gemak’, aldus een woordvoerster van Jumbo.

Voor 23 vestigingen ziet Jumbo geen mogelijkheid om op basis van dat nieuwe concept een rendabele situatie te creëren. Daarom wil Jumbo deze vestigingen niet meer opendoen. Geprobeerd zal worden om gedwongen ontslagen te voorkomen door de medewerkers een andere functie aan te bieden bij La Place of Jumbo.