Nieuwe Belevingstuin Watersteeg

In de belevingstuin staan bankjes met daarin 'Hoe goaget mi oew?' gegraveerd
Fotograaf: Ellis RIjkers

VEGHEL – Woonzorgcentrum De Watersteeg in Veghel is een fraaie belevingstuin rijker. De tuin werd aangelegd met de opbrengst van het boek ‘Hoe goaget mi oew?’ waarin coronaportretten zijn vastgelegd.

De complete opbrengst van de boekverkoop komt ten goede aan welzijnsprojecten voor oudere mensen en mensen met een beperking. Jeanette van Ballekom- van de Vorstenbosch verkocht op eigen titel meer dan 250 boeken om zo geld in te zamelen voor de aanleg van een belevingstuin. Haar broer Berry maakte gratis het tuinontwerp. Daarmee geeft ze haar ouders, die in de Watersteeg wonen, en alle andere cliënten van de Watersteeg een bijzonder en duurzaam cadeau.


Verrassingsbezoek
De officiële opening van de belevingstuin zou eigenlijk op 3 december zijn, maar kon vanwege de coronamaatregelen niet doorgaan. De initiatiefnemers van het boek, Ellis Rijkers, Hubertine van den Biggelaar en Connie Smits brachten samen met burgemeester van Rooij een verrassingsbezoek aan De Watersteeg. “De nieuwe Coronamaatregelen zorgen er óók voor dat de mooie kanten in mensen naar boven komen,” laat burgemeester van Rooij via Facebook weten. “Ik ben trots op het mooie initiatief van Jeanette, Ellis, Connie en Hubertine. Zij zorgden ervoor dat via het boek ‘Hoe Gaoget mi oew’ mooie gesprekken werden vastgelegd in een periode dat er – letterlijk – afstand was. De titel van het boek is treffend, want juist in deze tijd, is dát de belangrijkste vraag die we aan elkaar kunnen stellen…De mooie initiatieven, onze veerkracht in Meierijstad, de saamhorigheid en de zorg voor elkaar, helpen ons erdoorheen. De opbrengst van het boek maakt weer andere mooie initiatieven mogelijk, zoals de belevingstuin in de Watersteeg in Veghel. Een plek voor ontmoeting. De officiële opening is komend voorjaar, maar ik mocht toch even kijken!”

Het boek ‘Hoe goaget mi oew?’is nog steeds voor 10 euro te koop via hoegoaget@gmail.com. De opbrengst komt volledig ten goede aan welzijnsprojecten in Meierijstad.