Boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ levert bijna 13.000 euro op

MEIERIJSTAD - Bijna 13.000 voor 16 zorgorganisaties in Meierijstad: dat is wat de verkoop van het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ opgeleverd heeft. In het boek zijn 56 coronaportretten gebundeld die vorig jaar bij Omroep Meierij verschenen. De verhalen waren zo mooi en hoopgevend dat ze gebundeld zijn in een prachtig boek.

Uniek is dat de complete verkoopprijs van het boek naar het goede doel gaat. Ellis Rijkers, Hubertine van den Biggelaar en vormgeefster Connie Smits maakten het boek geheel belangeloos. Sponsors bekostigden het drukwerk. Daardoor gaat elke cent van de euro die het boek kost naar het goede doel.

Speciaal bankje

De opbrengst van het boek gaat naar sociale activiteiten voor ouderen en mensen met een beperking in Meierijstad. Van het geld worden prachtige dingen gedaan. Het Thomashuis in Keldonk kocht van het geld een speciaal digitaal puzzelspel en een webcam. Er bleef zelfs geld over en dat gaat in de spaarpot voor een tuinkas. De Watersteeg in Veghel koopt van het geld vier ontmoetingsbankjes. Bijzonder is dat in deze bankjes ‘hoe gaoget mi oew?’komt te staan. Bij Dichterbij Sint-Oedenrode is van het geld een kale buitenmuur omgetoverd tot een vrolijke belevingsmuur met als thema ‘de boerderij’. Bij SWZ woonvorm Eekelhof in Schijndel gaat het geld in de spaarpot voor een duofiets. En bij Het Andere Wonen in Schijndel komen belevingsgerichte hoekjes voor de bewoners.

Hartverwarmend

Ellis, Hubertine en Connie kregen hartverwarmende reacties van allerlei mensen. “Zelf vinden we het hartverwarmend dat er zoveel mensen belangeloos meegewerkt hebben aan dit project. Allereerst natuurlijk de mooie mensen die meewerkten aan hun ‘coronaportret’. Maar ook alle winkels die het boek voor ons wilden verkopen. Speciale dank gaat uit naar topverkoopster Jeannette van Ballekom. Zij verkocht 160 boeken voor De Watersteeg. We hadden nooit durven dromen dat we zoveel geld op weggeven aan goede doelen.”

Nog steeds te koop

Het boek ‘Hoe gaoget mi oew?’ is nog steeds voor 10 euro te koop. Met de aankoop steunt u rechtstreeks de instelling waar u het boek koopt. Hier kunt u het boek nog kopen:

Erp

Thomashuis

Simeonshof

Sint-Oedenrode

Odendael

Dichterbij

Zorgboerderij Dommelhoeve

Thuis in Rooi

Bakje T

Schijndel

Sint Barbara

Mgr. Bekkershuis

Het Ander Wonen

SWZ Rietbeemd

Zorgboerderij Leekzicht

Veghel

Kook Kunst Tinks

De Watersteeg

AAtrium

Coothuis

Joachime en Anna

Van Haarenstaete (Mariaheide)

Dichterbij Veghel

Radioprogramma de 55 Plusshow deed verslag van de uitreiking van de cheque in het Bekkershuis op vrijdag 16 juli. Hieronder de podcast die van het verslag gemaakt is.

Jeanette van Ballekom (midden) verkocht 160 boeken voor De Watersteeg waar haar ouders wonen.
Fotograaf: Ellis Rijkers
Het Thomashuis in Erp is dolblij met de cheque waar ze onder meer een tuinkas van gaan kopen.
Fotograaf: Ellis Rijkers