'Moeilijk om iemand op heterdaad te betrappen'

Gemeente pakt illegale vuilstort zo snel mogelijk aan

MEIERIJSTAD – De gemeente Meierijstad is in overleg met ‘diverse partijen’ om te bekijken hoe het storten van vuil naast ondergrondse containers tegengegaan kan worden. Dat probleem doet zich vooral voor in Veghel.

Dat schrijft de gemeente in een reactie op een bericht van Omroep Meierij over overlast aan de Tromstraat in Veghel. Buurtbewoners hebben aan de bel getrokken omdat het daar rondom de containers bijna voortdurend een vuilnisbelt is.

Dweilen met de kraan open

Volgens de bewoners wordt de rommel altijd wel snel opgeruimd, maar is het dweilen met de kraan open. De gemeente bevestigt dat er meteen actie wordt ondernomen als er rommel wordt gemeld, maar dat het lastig is om het probleem te voorkomen. “De keren dat we iemand op heterdaad kunnen betrappen is namelijk minimaal,” aldus een woordvoerder van de gemeente.

Er wordt zo snel ingegrepen omdat de ervaring is dat als er eenmaal vuilnis is gestort, de drempel om er dan maar iets bij te gooien steeds lager wordt.

LEES OOK: Bewoners Trompstraat zijn vuilnisbelt zat

Overigens is dat volgens de gemeente niet in heel Meierijstad zo. “We zijn ons bewust van de terugkerende problemen op een paar van deze “hotspots” in Veghel en zijn met diverse partijen in overleg om te bekijken wat we hieraan kunnen doen,” aldus de gemeente.

Dat gebeurt door onder meer omwonenden van die plekken erop te wijzen dat de plek waar de ondergrondse containers staan geen vuilstortplaatsen zijn.

De Tromstraat is een hotspot