Bewoners Trompstraat zijn vuilnisbelt zat

'Mensen denken dat het een openbare stortplaats is'

VEGHEL – Bewoners van de Trompstraat in Veghel zijn de vuilnisbelt rond de ondergrondse afvalcontainers in hun straat helemaal zat. Ze bellen er voortdurend met de gemeente over, dan wordt de rotzooi opgeruimd maar een paar uur later is het weer mis.

Overal doemt dit probleem op. Volgens sommigen is het te wijten aan de coronacrisis. Mensen werken meer thuis en hebben meer afval. Daardoor raken de containers sneller vol en gooien mensen hun troep ernaast. Anderen gebruiken deze tijd om hun huis op te ruimen. Ze brengen die rommel niet naar de milieustraat maar kieperen het bij de vuilcontainers.

Volgens een buurtbewoonster die alleen anoniem haar verhaal wil doen (naam en adres zijn bekend bij de redactie) gaat dat voor de Trompstraat niet op. Ook voor de crisis was het een puinhoop.

Ze vertelt dat het er altijd een complete vuilnisbelt is. “Vorige week hebben we om half negen de gemeente gebeld. Om half vier was alles keurig opgeruimd. Toen we ’s avonds om half tien nog een blokje om gingen lag het weer vol,” zegt de vrouw.

Ze gelooft niet dat het rommel is van mensen die nu hun huis opruimen. “Er liggen ook dozen met bierblikjes en stukken glas. Het is niet alleen smerig, het is nog gevaarlijk ook,” zegt ze.

Mensen in de Trompstraat zijn het erover eens dat het probleem in de eerste plaats ligt bij de mensen die de troep er neer gooien en niet bij de instanties die het moeten opruimen. “Wij hebben soms het gevoel dat mensen denken dat het een openbare stortplaats is. We hebben aan de gemeente voorgesteld bordjes te plaatsen waarop staat dat dat niet zo is. Volgens de gemeente is de informatie duidelijk. Dat is zo, maar die is alleen in het Nederlands en niet iedereen leest Nederlands,” aldus de vrouw.

Vuilnis op de Trompstraat in Veghel