"Mijn droom is dat in 2025 iedereen werkt'

Wethouder Roozendaal over toegevoegde waarde mobiliteitscentrum

MEIERIJSTAD – “Mijn droom is dat in 2025 iedereen in Meierijstad die kan en wil werken ook aan het werk is.” Dat zei wethouder Menno Roozendaal in een toelichting op de plannen om een mobiliteitscentrum op te richten. Die plannen werden dinsdag openbaar.

Het mobiliteitscentrum is een samenwerking tussen de gemeente Meierijstad en enkele uitzendbureaus. Van daaruit worden mensen begeleid die al dan niet tijdelijk werkloos zijn en ondernemers die geconfronteerd worden met dreigende ontslagen.

Het centrum komt in het pand op de Markt 3 in Veghel. Daar zou deze maand al een feestelijke opening zijn, maar als gevolg van de coronacrisis is dat even uitgesteld.

Meierijstad heeft een sterke arbeidsmarkt, veel MKB-bedrijven en veel ZZP’ers. Enorme massaontslagen worden niet direct verwacht maar in tijden van crisis kunnen dingen veranderen. Meierijstad wil daar met een speciaal bureau dat werkgevers en werknemers helpt op voorsorteren.

In dat kantoor aan de Markt kan straks elke werkgever of werknemer die zich geconfronteerd ziet met dreigend ontslag binnenlopen voor hulp.

Er zijn al meer organisaties die zulke trajecten begeleiden. Volgens Roozendaal is het mobiliteitscentrum een toevoeging daarop. “Niet elke werkgever of elke werknemer weet de weg. Er is veel versnippering. Ons mobiliteitscentrum wil het vooral voor iedereen makkelijker maken,” aldus de wethouder.

LEES OOK: Bureau dat werklozen helpt wordt versterkt

Het pand Markt 3