‘Meesters’ van Meierijstad kiezen hun meesters (video)

Vanaf maandag 19 december nieuwe expositie in het RAADhuis

SCHIJNDEL - Vanaf maandag 19 december is in het Schijndelse RAADhuis een nieuwe expositie te zien. Deze expositie verwijst met een knipoog naar de expositie Meesters van Meierijstad van dit moment in het Museum Jan Heestershuis.

De kunstwerken voor deze expositie zijn gekozen door de andere ‘meesters’ van Meierijstad, burgemeester Kees van Rooij en kinderburgemeester Danique Heesakkers.

Depot in het RAADhuis
In het depot in het RAADhuis hangen schilderijen uit de kunstcollectie van Meierijstad. De stijlen zijn heel divers en dat maakte de keuze van de burgemeester en kinderburgemeester niet gemakkelijk. Beiden hebben wel een smaak die overeenkomsten vertoond. Het Brabantse leven van vroeger. Opvallend is dat juist één van de kunstwerken van Dorus van Oorschot voorstellende een Brabants tafereel uit vervlogen tijden door beiden werd gekozen. Marike de Kroon, conservator / curator van het Museum Jan Heestershuis: “Uit de keuze die beiden hebben gemaakt blijkt dat zij vooral ook kiezen voor kunstenaars die uit Schijndel of de omgeving komen. Dat is wel leuk om te zien.”

De expositie is tijdens openingstijden van het RAADhuis te bezoeken tot en met 17 februari 2023. Tot die tijd is ook Meesters van Meierijstad te bezoeken in het Jan Heestershuis.

Vanaf maandag 19 december nieuwe expositie in het RAADhuis
Fotograaf: Jan van Oort
Kinderburgemeester Danique Heesakkers bij haar keuze
Burgemeester Kees van Rooij kiest een van de schilderijen
De keuze in het depot in het RAADhuis in Schijndel
Fotograaf: Jan van Oort