Een ‘mooie dame’ van Paul Rink op Marktplaats (video)

‘Meesters van Meierijstad’; expositie met werken van Pieter de Josselin de Jong en Paul Rink

SCHIJNDEL - De nieuwe expositie ‘Meesters van Meierijstad’ in Museum Jan Heestershuis werd zondagmiddag onder grote belangstelling geopend. Beide kunstschilders Paul Rink, geboren in Veghel, en Pieter de Josselin de Jong, geboren in Sint-Oedenrode hebben in hun jonge jaren samen gewerkt en gestudeerd aan de Academie voor Schone Kunsten in Antwerpen (1882-1887), waar in die jaren ook Vincent van Gogh leerling was.

Vanaf zondag zijn beiden dus te zien in een expositie. Naast werken uit de eigen collectie van Meierijstad zijn ook bruiklenen uit andere musea en meerdere werken te zien uit particulier bezit.

Bijzonder werk op Marktplaats
Erik van den Tillaart is verzamelaar van werken van Paul Rink. Hij heeft in totaal acht van zijn schilderijen voor deze tentoonstelling beschikbaar gesteld. Een van de schilderstukken vond hij op Marktplaats: “Ja, dat is wel bijzonder. Zeldzaam, na al die jaren zoeken heb ik niets meer gevonden dan alleen deze ‘mooie dame’”.

Deze ‘Mooie dame’ van Paul Rink is naast andere werken nog tot en met 17 februari te zien tijdens openingstijden in het Museum Jan Heestershuis aan de Pompstraat in Schijndel.
Meer info op: https://www.kunstcollectiemeierijstad.nl/Museum_Jan_Heestershuis

Expositie Meester van Meierijstad
Fotograaf: Jan van Oort
Twee meisjes van Pieter Josselin de Jong
Boerin in de zon van Paul Rink
Liggend naakt van Pieter Josselin de Jong