Kunstgras geeft kopzorgen

Ruim 1,5 miljoen euro: dat zijn de totaalkosten van de nieuwe kunstgrasvelden in de gemeente Meierijstad meldt het Brabants Dagblad. Dat is een hoop geld, maar het maakt hopelijk wel een einde aan de kopzorgen over de kunstgrasvelden in Schijndel, Sint Oedenrode en Veghel.

Mislukte pilot

Al eerder werd bekend dat de nieuwe kunstgrasvelden bij voetbalverenigingen Avanti'31 in Schijndel en WEC in Wijbosch vervangen moesten worden. Deze nieuwe velden waren een pilot naar een voorbeeld in Berlijn. Het werd een complete mislukking. Spelers liepen blessures op en weigerden er op te spelen. Onlangs besloot de gemeenteraad deze kunsgrasvelden te vervangen. De helft van de vervaningskosten komen voor rekening van de aannemer. De andere 275.000 euro komen uit de reservepot van de gemeente.

LEES OOK: Politiek Meierijstad neemt met pijn verlies kunstgrasvelden.

Snelle vervanging

Ook spelers van hockeyvereniging VMHC Geel-Zwart uit Veghel en korfbalverenigingen KVS'17 uit Schijndel en KV Rooi uit Sint Oedenrode glijden uit op hun inmiddels verouderde kunstgrasvelden. Daarom besloot de gemeente versneld nieuwe kunstgrasvelden aan te leggen. Het streven is dat de spelers vanaf de start van het nieuwe seizoen in september veilig op de nieuwe velden kunnen gaan spelen. Deze snelle vervanging drijft wel de prijs van de kunstgrasvelden met bijna 3 ton op. Dat bedrag komt bovenop de al bekende kosten van bijna 5,5 ton voor vervanging van de velden. De gemeente kiest toch voor een snelle vervanging, omdat de huidige velden vertonen meer mankementen vertonen dan gedacht en niet meer voldoen aan de eisen van sportkoepel NOC*NSF.