Politiek Meierijstad neemt met pijn verlies kunstgrasvelden

MEIERIJSTAD – Met bloedend hart hebben gemeenteraadsleden van Meierijstad donderdag ingestemd met nieuwe kunstgrasvelden voor Avanti en WEC. Er ging 275.000 euro door het putje.

Dat was eens maar nooit meer, klonk het in de digitale vergadering. “Balen, heel erg balen”, zei wethouder Coby van der Pas.

IJsbaan
Een paar jaar geleden kregen beide verenigingen nieuwe kunstgrasvelden. Meierijstad deed mee aan een pilot met een veld in Berlijn als voorbeeld. Daar ging het goed, in Meierijstad niet. Miranda Kerkhof van HIER noemde het een ijsbaan. Spelers liepen blessures op en weigerden er nog op te spelen.

Van alles werd er gedaan om het veld te verbeteren. Uiteindelijk was er maar één oplossing: nieuwe velden. De meeste partijen wilden weten of er een claim kan worden neergelegd bij de aannemer of de KNVB die het veld goedkeurde. “Nee en nee,” zei Coby van der Pas. Er valt niets te halen.

“We mogen blij zijn dat we in de overeenkomst hebben kunnen vastleggen dat de aannemer en wij ieder de helft betalen.” Dat is netto 275.000 euro uit de reservepot.

Abdulkadir Evlek van Lokaal Meierijstad verwoordde wat veel mederaadsleden dachten: “Meierijstad hoeft niet altijd landelijk koploper te zijn.”