KEG Expo “Versteende kruinen, fossiele rook”

Klik hier voor de video

SCHIJNDEL - “Versteende kruinen, fossiele rook” is de titel van de tentoonstelling van Dominiq VD wall die vandaag, zaterdag 19 januari is geopend door Oscar Schrover, artistiek leider en curator van Kunsthal Boschveld. De tentoonstelling met sculpturen en tekeningen van deze veelzijdige kunstenaar, is te zien tot en met 8 maart in de KEG Expo ruimte in 't Spectrum in Schijndel.

Veelzijdig kunstenaar
Dominiq VD wall is een Vlaamse veelzijdig kunstenaar met een indrukwekkend beeldend oeuvre waarvoor hij al menige prijs kreeg. “Elk goed werk bezit een stuk autobiografie van zijn maker. Het vormt de onzichtbare poort waarlangs de kijker het werk wordt binnengeleid”; zei hij zelf eens over zijn kunst. Dominiq maakt tekeningen en sculpturen, letterlijk of figuurlijk met vuur. Hij maakte er nieuwe materialen mee: broodskool, experimenteerde en onderzocht. De thematiek van de zoektocht werd: het verschijnen- het verdwijnen Gaandeweg werd het vuur meer een passie, een gedrevenheid om zo tot poëtische sculpturen en tekeningen te komen. De wereld wordt beschouwd, de kunstenaar maakt zich ongerust maar blijft positief. Hij maakt zijn beeldentaal: troostend in een op hol geslagen wereld. "Ik wil op een luchtige manier de toeschouwer raken of tot vraagstelling en reflectie bewegen en stemmen, tegelijk op een ernstige wijze de aanschouwer laten lachen of gewoon glimlachen, vooral met zichzelf."

Informatie
De tentoonstelling “Versteende kruinen, fossiele rook” is te zien van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 20.00 uur in de KEG EXPO van het CC. ’t Spectrum Steeg 9 in Schijndel. Meer info: www.kegschijndel.nl en www.dominiqvdwall.be