ISK VO Veghel wint 'Trots op'- prijs met groot beeldhouwwerk

VEGHEL - Leerlingen van VO Veghel, klas ISK1A, hebben met hun kunstwerk 'Vrijheid' de 'Trots op'-hoofdprijs (ISK) 2024 van vereniging Ons Middelbaar Onderwijs (OMO) gewonnen. Onder begeleiding van een kunstenares, hebben de leerlingen een beeldhouwwerk gemaakt en deze werd als beste beoordeeld.

Het doel van het ‘trots op’-project is om leerlingen te leren een verhaal te vertellen, ondanks dat ze elkaar niet goed verstaan. De leerlingen hebben verschillende achtergronden en zijn nog bezig met het leren van de Nederlandse taal. Ze kwamen op het idee om hun verhalen in beeld uit te drukken. Iedere leerling maakte een beeld, waarin ze lieten zien wat ze willen doen als ze vrij zijn. Deze beelden werden uiteindelijk samengevoegd tot een groot kunstwerk. En dat werd bekroond met de hoofdprijs.

De leerlingen van de internationale schakelklas voor anderstaligen, mochten samen bepalen wat ze met de geldprijs (1000 euro) wilden doen. Unaniem kozen ze voor een tripje naar de Efteling. De school laat weten bijzonder trots te zijn op de leerlingen.