Internationaal programma bij jarig 1 Ander Festival

Headliner op de zaterdagavond: Sindicato Sonico

SCHIJNDEL - Het 1 Ander Festival maakte dinsdag het programma voor de komende editie bekend. Het belooft een mooi feestje te worden op 10 en 11 juni. De zaterdag is ingeruimd voor een ware Fiesta Latina en op zondag World Grooves. Op zaterdagavond staat headliner Sindicato Sonico uit Antwerpen geprogrammeerd.
Headliner op de zaterdagavond: Sindicato Sonico
Fotograaf: 1 Ander Festival

Zaterdag Fiesta Latina
Het festival bestaat dit jaar 30 jaar en dat is reden voor een feestje vindt de organisatie. De Fiesta Latina wordt zaterdag om 15.00 uur geopend met een uniek concert van pianist Mike del Ferro en trompettist Harm van Oss. Later die middag brengt Chica Chica muziek die klinkt als de exotische soundtrack van een 70’s roadmovie. Om 18.30 uur verzorgt Eddy Takaria een openbare Salsa dansworkshop. Deze workshop vormt de opmaat naar een heerlijke Latino dansavond.

Latino dansavond
La Pandilla brengt salsa en bachata. De band Son de Aqui mengt traditionele klanken uit Mexico, Colombia en Cuba met urban invloeden als reggae en hiphop. Headliner op de zaterdag is Sindicato Sonico uit Antwerpen. Deze ultieme fiesta band met muzikanten uit Mexico, Bolivia, Chili, Colombia en Cuba, mengt traditionele ritmes als mariachi, cumbia en salsa met funk, ska en rock. Latino DJ’s op de zaterdag Guillermo Reinaldo en Palo Santo Discos garanderen dat er tot in de kleine uurtjes kan worden door gedanst.

Zondag World Grooves
Vanaf 13.00 uur gaan de poorten open. Mariachi Los Tarascos is de eerste artiest. Zij brengt de Mexicaanse cultuur op traditionele wijze, met een eigenwijs sausje, en in vol ornaat. FaKruTu Dakar Edition mixt Senegalese percussie en songs met eclectische & elektrische grooves. Kolonel Djafaar is het Belgische antwoord op Jungle by Night. Met maar liefst vier saxofonisten geeft deze brassband een heel eigen interpretatie van Afrobeat en Ethio-jazz. De Ghanese Kay Slice mixt soulful hiphop, geïnspireerd door acts als Anderson Paak en The Roots, met afrobeat geïnspireerd door artiesten als Ebo Taylor en Fela Kuti.

Afsluiter van het festival is Maurino. Zijn repertoire is dansbaar, rauw en persoonlijk, een unieke ‘Future Latin’ sound van reggae drums, jazzy piano en dikke baslijn. World Groove DJ op de zondag is Solo Moderna.Meer informatie is te vinden op: www.1anderfestival.nl

Maurino sluit het 1 Ander Festival op zondag af
Fotograaf: Paul Wijsen