Hoe denk jij erover?

Zondag 1 november van 11:00 - 13:00 in de 55Plusshow op Omroep Meierij Radio

MEIERIJSTAD - Een comité onder leiding van Maddy Goossens uit Erp wil op gepaste wijze met de inwoners van Meierijstad nadenken over de impact en gevolgen die het coronavirus teweegbrengt. Het voorstel van het comité draagt de titel Meierijstad Mijmert. Het behelst onder meer mijmerplaatsen en podcasts om verhalen te delen. Zondag legt Goossens in de 55 Plusshow de plannen uit. Tussen 11.00 en 13.00 uur roept hij in onze radio-uitzending iedereen op om zijn of haar ideeën met het comité te delen.


En we geven je meer stof tot nadenken. Zoals het tekort aan opvangplaatsen voor kinderen. In Noordoost Brabant staan momenteel 27 kinderen op de wachtlijst voor een plek in een gezinshuis. Om belangstellenden te interesseren organiseert stichting Oosterpoort een online-informatieavond. We praten hierover met Monique Bottema-Boutahir.

Hoe kijk en luister jij naar onze programma’s?
Na drie jaar uitzenden wil de redactie van Omroep Meierij graag weten hoe de kijkers over onze programma’s denken. Luuk Arts, student aan de Hogeschool Arnhem en Nijmegen, gaat een klanttevredenheidsonderzoek doen. Een extra moeilijke opgave, omdat hij niet bij jou, je buren en alle andere potentiële kijkers en luisteraars langs de deur kan gaan. Gelukkig zijn er moderne technieken als Microsoft Teams. In onze uitzending doet Luuk een oproep voor testpersonen.

Brabant met Verve
Zeker het luisteren waard is onze rubriek Hé Goade Mee. Je hoort waarom een bezoek aan Museum Jan Heestershuis in Schijndel een leuk idee is. Met de nieuwe expositie Brabant met Verve besteedt het museum vanaf 4 november aandacht aan ruim twintig gerenommeerde kunstenaars die representatief zijn voor een deel van de Brabantse schilderkunst. We praten hierover met kunstverzamelaar Jan Geerts die de kunstwerken beschikbaar stelt.

Morning Sky
Is er dan geen muziek uit de jaren ‘60, ‘70 en ‘80? Natuurlijk wel! We draaien sowieso Morning Sky, de hit van George Baker die in 1975 op nummer 1 stond in de hitparade. En Louis van Londen zorgt voor de poëtische tint. Dus, ga er zondag eens lekker voor zitten. Of wil je eerst meer weten over ons programma? Kijk dan eens op onze website.